Cara Mengatasi Masalah Tanpa Suara di iTunes

Perisian iTunes Apple membolehkan anda mengurus dan memainkan fail media anda. Kadang-kadang, timbul masalah yang menghalangi anda untuk mendengar audio dari dalam perisian iTunes. Terdapat beberapa sebab mengapa iTunes boleh berdiam diri, dan memahami kemungkinan pelaku ini dapat menghasilkan penyelesaian yang cepat. Menyelesaikan masalah audio iTunes sendiri dapat menjimatkan perniagaan anda dengan kos yang berkaitan dengan panggilan perkhidmatan profesional.

Tetapan Audio Komputer

Perisian iTunes bergantung pada tetapan audio komputer anda untuk memainkan audio dari fail media anda dengan betul. Sekiranya kelantangan utama komputer anda rendah atau diredam, maka anda tidak akan mendengar audio dari iTunes atau aplikasi lain. Lingkaran merah dengan garis melaluinya muncul di atas ikon pembesar suara Windows ketika audio diredam. Mengklik ikon pembesar suara akan membuka kotak dialog kelantangan dan membolehkan anda menyesuaikan tetapan kelantangan untuk komputer anda. Di samping itu, periksa sambungan kabel antara komputer anda dan pembesar suara luaran. Tanpa sambungan kabel yang betul atau jika anda tidak menghidupkan pembesar suara, anda tidak akan dapat mendengar audio apa pun.

Perisian ITunes

Perisian iTunes Apple mempunyai tetapan kelantangannya sendiri. Sekiranya tetapan kelantangan iTunes terlalu rendah, maka anda tidak akan dapat mendengar audio apa pun untuk fail yang anda mainkan. Menggerakkan penggeser kelantangan ke kanan meningkatkan kelantangan dan dapat menyelesaikan masalahnya. Anda boleh menemui slaid kelantangan iTunes ke bahagian atas skrin, berhampiran kawalan Main / Berhenti. Sekiranya masalah berlanjutan, anda mungkin perlu mengemas kini perisian iTunes yang dipasang di komputer anda. Mesej sering muncul ketika anda pertama kali membuka iTunes yang memberitahu anda bahawa kemas kini tersedia.

Pemacu Audio

Pemacu audio usang yang dipasang pada komputer Windows anda boleh menghalang anda mendengar audio dimainkan di iTunes. Mengemas kini pemacu audio dapat menyelesaikan masalahnya. Untuk memeriksa kemas kini audio, klik "Mula," klik kanan "Komputer" dan kemudian pilih "Urus." Klik "Pengurus Peranti" dari skrin Pengurusan Komputer yang terbuka dan kemudian klik pilihan "Bunyi". Klik dua kali pada peranti audio yang ingin dikemas kini membuka kotak dialog Properties. Memilih tab "Pemacu" memberikan pilihan untuk mengemas kini perisian pemacu.

Konflik Penguat Bunyi

Perisian iTunes mengandungi ciri Sound Enhancer yang mungkin bertentangan dengan beberapa perisian audio Windows. Melumpuhkan iTunes Sound Enhancer sering menyelesaikan masalah. Mengklik "Edit", "Preferences" dan kemudian tab "Main semula" untuk mematikan Sound Enhancer. Kotak centang muncul kosong setelah anda membatalkan pilihan.

Konflik Plugin

Sekiranya anda memasang plugin pihak ketiga, mereka mungkin disalahkan kerana diam iTunes. Perisian iTunes menyimpan semua pemalam dalam folder Pemalam iTunes. Anda dapat mencari folder ini di bawah "C: | Pengguna | Nama Pengguna | AppData | Perayauan | Komputer Apple | iTunes." "C" mewakili huruf cakera keras dan mungkin berbeza-beza bergantung pada konfigurasi komputer anda. Sebagai tambahan, "Nama Pengguna" mewakili ID Windows anda. Menghapus plugin dapat menyelesaikan masalah audio anda.