Cara Menyiapkan Remote TV Time Warner untuk Panasonic

Kabel Time Warner menjadikannya lebih mudah untuk mengurangkan kekacauan di ruang tamu anda dengan mengintegrasikan fungsi klik Kabel, DVD dan TV anda ke dalam satu alat kawalan jauh. Fungsi ini menghilangkan beberapa jarak jauh, yang membolehkan anda menyesuaikan kelantangan TV, saluran dan pilihan input dengan satu pengawal. Sebelum anda dapat memanfaatkan faedah ini, anda perlu memprogram alat kawalan jauh untuk bekerja dengan set Panasonic anda.

Mencari Kod

Time Warner menyediakan kod untuk semua peranti yang disokongnya di laman webnya (lihat pautan dalam Rujukan). Panjangnya tiga hingga empat digit, dan banyak pengeluar peranti mempunyai lebih daripada satu kod. Syarikat itu menyenaraikan dua kod jarak jauh TV Panasonic: 065 dan 264.

Persiapan

Memprogram jarak jauh mungkin tidak berfungsi jika bateri tidak dalam keadaan baik, jadi uji dengan menukar saluran dan menavigasi menu kabel. Sekiranya anda melihat ada kelewatan, atau jika alat kawalan jauh tidak bertindak balas terhadap beberapa butang, ganti bateri lama dengan yang baru. Anda juga harus menghidupkan TV sebelum memulakannya, tetapi kotak kabel tidak perlu dihidupkan untuk memprogramkan alat kawalan jauh.

Proses Pengaturcaraan

Jauhkan dari kotak TV dan kabel sehingga butang yang anda tekan tidak mengubah saluran atau tetapan secara tidak sengaja. Tekan dan tahan butang "TV" di bahagian atas alat kawalan jauh serta butang "Pilih" bulat di tengah anak panah arah. Tunggu lampu merah pada alat kawalan jauh berkelip dua kali. Setelah ini berlaku, lepaskan butang "TV" dan "Pilih", dan gunakan pad nombor alat kawalan jauh untuk memasukkan kod tiga digit pertama. Sekiranya anda berjaya, LED akan berkelip dua kali. Sekiranya lampu tidak menyala, ulangi langkah dan gunakan kod kedua.

Ujian

Belok ke TV dan tekan butang "TV". Uji butang "Volume," "Channel," "Input" dan "Power" untuk memastikan alat kawalan jauh berfungsi. Sekiranya anda tidak mendapat jawapan yang betul, periksa semula dan cuba semula setiap kod.