Bagaimana saya boleh membuat aduan mengenai pengeposan senarai Craigslist?

Walaupun Craigslist menyediakan alat perniagaan iklan baris dalam talian yang kuat kepada pengguna perniagaan, pengeposan tidak dipantau sedekat mungkin dengan iklan di surat khabar. Pengeposan boleh mengandungi maklumat yang menyinggung perasaan anda atau bertentangan dengan Syarat Penggunaan Craigslist. Seseorang boleh menggunakan catatan untuk menyerang perniagaan anda atau membuat maklumat peribadi menjadi umum. Sekiranya pengguna tidak menyukai anda atau perniagaan anda atau pesaing, orang itu juga dapat menyekat iklan anda dari pandangan umum dengan mudah. Anda boleh membuat aduan dan meminta penyiasatan apabila anda mengalami masalah seperti ini dengan menggunakan borang maklum balas dalam talian Craigslist.

1

Pergi ke halaman Maklum Balas Craigslist.

2

Pilih alasan untuk aduan anda di bahagian Jenis Isu. Contohnya, jika aduan tersebut melibatkan bentuk gangguan, pilih "Pelecehan / Penandaan" dan kemudian pilih subkategori, seperti "Maklumat peribadi saya telah disiarkan." Sekiranya aduan tersebut melibatkan penipuan, pilih "Laporkan Spam atau Penipuan" dan subkategori, seperti "Saya telah menemui penipuan penipuan di laman web ini."

3

Masukkan nama, alamat e-mel dan lokasi anda di ruangan yang disediakan. Masukkan subjek untuk aduan. Sekiranya aduan tersebut melibatkan masalah segera yang serius seperti seseorang yang menandakan iklan anda tanpa sebab, masukkan "911" di medan Subjek.

4

Isi medan Huraikan Isu dengan seberapa banyak maklumat mengenai keadaan tersebut. Sertakan kata kunci yang anda temukan dalam catatan atau yang berkaitan dengannya, bandar di mana anda menjumpai pengeposan, kategori yang terdapat di bawahnya dan nombor ID pengeposan.

5

Klik butang "Hantar Mesej E-mel" untuk mengemukakan aduan anda.