IPhone Saya Telah Hilang

Biasanya, iPhone menyesuaikan diri dengan keadaan pencahayaan yang berbeza, yang ditetapkan oleh sensor cahaya ambien yang terletak berhampiran pembesar suara iPhone di atas skrin. Sekiranya anda pergi dari bilik gelap ke pejabat yang terang, iPhone mungkin akan redup sehingga anda mengunci dan membuka kunci skrin. Sekiranya ini tidak menyelesaikan masalah, penyebab lain mungkin adalah kes iPhone, serpihan pada sensor atau bateri rendah. Memulakan semula atau menetapkan semula iPhone juga dapat mengembalikan layar ke normal. Sekiranya ini tidak dapat dilakukan, menyesuaikan sendiri kecerahan skrin harus melakukan silap mata.

Penyelesaian Masalah Asas

1

Kunci iPhone dengan menekan butang "Tidur / Bangun". Pindahkan iPhone ke cahaya terang dan kemudian buka kunci dengan menekan butang "Laman Utama" dan menyeret slaid di skrin. Sensor cahaya ambien mengambil bacaan baru dari ruangan dan harus menyesuaikan kecerahan layar dengan sewajarnya.

2

Keluarkan casing dari iPhone jika ada dan kemudian kunci dan buka kunci skrin. Sensor cahaya ambien tidak berada di tempat yang sama pada setiap model, jadi casing yang dirancang untuk model selain milik anda mungkin menyekat sensor.

3

Lap habuk atau serpihan yang mungkin mengganggu sensor cahaya sekitar, yang terletak berhampiran lubang telinga di atas skrin. Cuba kunci dan buka kunci skrin sekali lagi.

4

Pastikan iPhone mempunyai muatan yang mencukupi dengan memasangkannya ke stopkontak menggunakan kabel USB dan penyesuai AC yang disertakan dengannya. Sekiranya iPhone kurang berkuasa, skrin iPhone mungkin redup sehingga anda tidak dapat melihat skrin. Apabila iPhone mula dicas, skrin akan menjadi lebih terang.

Mulakan semula dan Tetapkan Semula

1

Tekan dan tahan butang "Tidur / Bangun" selama lima saat. Gelangsar merah muncul di skrin. Sekiranya skrin redup sehingga anda tidak dapat melihat slaid, sebaik sahaja anda melepaskan butang Tidur / Bangun, letakkan jari anda setengah inci dari sudut kiri atas skrin dan seret ke tepi kanan.

2

Tunggu 30 saat untuk iPhone mati. Tekan dan tahan butang "Tidur / Bangun" selama lima saat. Logo Apple muncul di skrin yang menunjukkan bahawa iPhone sedang dimulakan semula.

3

Tetapkan semula iPhone jika layar masih redup dengan menekan dan menahan butang "Tidur / Bangun" dan "Rumah" pada masa yang sama selama 10 saat sehingga logo Apple muncul di layar. Sekiranya layar terlalu redup untuk melihat logo, lepaskan butang setelah 12 saat. IPhone menetapkan semula dirinya secara automatik dan menyala semula.

Melaraskan Tetapan Kecerahan

1

Lancarkan ikon "Tetapan" di skrin utama iPhone dan kemudian ketuk "Brightness & Wallpaper."

2

Ketuk togol Auto-Brightness "On / Off" sehingga berada dalam kedudukan Mati.

3

Seret gelangsar di bahagian atas skrin ke kanan. Ini menjadikan skrin iPhone terang mungkin.

4

Hidupkan semula pilihan Auto-Brightness jika mahu.

5

Seret gelangsar ke kiri sehingga skrin berada pada tahap kecerahan yang selesa.