Mengapa IPhone Saya Tidak Akan Menyiarkan Video ke YouTube?

Selain menjadi telefon, iPhone anda adalah kamera dan kamera video digulung menjadi satu. Sekiranya anda menguruskan saluran YouTube syarikat anda, anda boleh menggunakan iPhone anda untuk mengemas kini saluran dan menyiarkan video baru dari mana sahaja dengan sambungan 3G atau Wi-Fi aktif. Masalahnya adalah, proses memuat naik video dari iPhone ke YouTube dikenakan beberapa bug yang diketahui dan bergantung pada kekuatan sambungan anda.

Kekuatan Sambungan

Beberapa video yang anda rakam pada iPhone anda - atau edit pada iPhone anda dengan aplikasi iMovie - boleh menjadi besar. Ini bermaksud bahawa muat naik anda mungkin habis, jika anda berada di area dengan liputan 3G yang jelas atau tersambung ke rangkaian Wi-Fi yang selalu habis. Itu bukan secara khusus masalah iPhone atau masalah YouTube, hanya sambungan yang buruk. Tunggu sehingga anda berada di rangkaian yang anda tahu berfungsi dengan baik sebelum mencuba lagi.

Isu YouTube

IPhone anda boleh menyegerakkan dengan akaun YouTube anda untuk membolehkan anda memuat naik video terus dari Camera Roll. Walau bagaimanapun, akaun YouTube anda tidak diuruskan melalui Camera Roll, tetapi dari aplikasi YouTube secara langsung. Ketik aplikasi YouTube untuk membukanya dan kemudian ketuk "Lagi". Sekiranya video anda tidak dimuat dengan betul, cuba log keluar dari akaun YouTube anda dan log masuk semula.

Konflik IMovie

Apple menawarkan aplikasi iMovie mudah alih dari gedung aplikasi dengan harga $ 5 (sehingga Jun 2013). Aplikasi ini berfungsi sama dengan program iMovie untuk komputer Mac, dan banyak pengguna lebih suka aplikasi ini daripada aplikasi video bawaan di iPhone untuk mengedit filem. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh memuat naik terus dari aplikasi iMovie ke akaun YouTube anda; Anda mesti terlebih dahulu mengeksport video ke Roll Camera dan memuat naik dari sana.

Sahkan Akaun YouTube Anda

Untuk menikmati ciri penuh YouTube, termasuk kemampuan memuat naik video dari peranti mudah alih, penting untuk anda mengesahkan akaun anda. Ini memberitahu YouTube bahawa anda adalah manusia sejati dan bukan bot Internet. Google menyatakan bahawa anda perlu disahkan dengan perkhidmatan mereka untuk memuat naik video panjang (lebih dari 15 minit), yang mungkin menyebabkan muat naik dari iPhone anda berhenti.