Cara Mencari Acara di Facebook

Facebook menjejaki sejumlah peristiwa. Anda dapat melihat ulang tahun, acara yang pernah anda hadiri sebelumnya, acara yang pernah anda jemput dan acara yang anda hadiri. Anda juga dapat melihat senarai acara akan datang rakan anda. Cari acara dengan melog masuk ke profil Facebook anda dan mengakses halaman Acara. Dari sana, tapis acara untuk mencari item tertentu.

1

Log masuk ke akaun Facebook anda.

2

Klik pautan "Acara", yang terletak di sebelah kiri halaman di bawah gambar profil anda. Halaman Acara dibuka. Acara terbaru anda dipaparkan di sana.

3

Klik "Acara Lalu", yang terletak berhampiran bahagian bawah halaman, untuk melihat acara lalu yang diundang kepada anda. Tatal senarai untuk mencari acara. Klik nama acara untuk melihat lebih banyak maklumat mengenai acara tersebut.

4

Klik pautan "Hari Lahir", yang terletak di bahagian bawah halaman Acara, untuk melihat senarai ulang tahun yang akan datang. Hari lahir diatur mengikut tarikh - ulang tahun akan datang akan dipaparkan terlebih dahulu. Tinjau senarai untuk mencari hari lahir.

5

Klik pautan "Acara Rakan", yang terletak di bawah pautan Acara di sebelah kiri halaman, untuk melihat acara rakan anda. Acara dipaparkan mengikut tarikh, dengan acara yang akan datang dipaparkan terlebih dahulu. Tatal senarai untuk mencari acara. Klik nama acara untuk melihat maklumat acara tambahan.