Auto Berputar Pintar pada Android

Peranti Android memutar paparan secara automatik ketika dimiringkan ke samping. Ini adalah ciri yang berguna, tetapi ada kalanya ia sedikit mengganggu. Menggunakan peranti Android anda sambil berbaring di sisi anda, misalnya, akan membuatnya canggung untuk digunakan dengan fitur putar automatik diaktifkan, dan beberapa aplikasi tidak kelihatan baik ketika diputar. Walaupun sistem operasi Android hanya membolehkan anda mengaktifkan atau menonaktifkan fitur ini dan tidak menentukan aplikasi mana yang anda mahukan aktif, beberapa aplikasi menawarkan penyelesaian "auto auto rotating".

OS Android

1

Ketuk butang "Menu" pada peranti Android anda dan pilih "Tetapan."

2

Ketuk butang "Paparan" untuk memaparkan senarai pilihan.

3

Ketuk "Putar automatik skrin" untuk menghidupkan atau mematikan fitur ini. Jika diatur ke "mati", layar Android Anda tidak akan berputar secara otomatis jika perangkat dipusingkan ke samping. Untuk mengaktifkan semula ciri ini, ketuk "Putar automatik skrin" sekali lagi.

Pemutar Pintar

1

Pilih dan pasang aplikasi Smart Rotator percuma dari gedung Google Play atau laman web pembangun (lihat Sumber).

2

Ketuk butang "Menu" pada peranti Android anda dan pilih "Tetapan."

3

Ketuk butang "Paparan" untuk memunculkan daftar pilihan, lalu ketuk "Putar skrin secara automatik" untuk menonaktifkan fitur ini. Agar Smart Rotator berfungsi dengan betul, ini mesti dilumpuhkan.

4

Ketuk Smart Rotator untuk memulai aplikasi dan menampilkan daftar semua aplikasi yang dipasang pada perangkat Android anda.

5

Ketik aplikasi yang ingin anda aktifkan atau matikan putaran automatik. Ketuk "Hidupkan" atau "Matikan", bergantung pada apakah anda mahu aplikasi ini berputar secara automatik semasa peranti diputar atau tidak.

Putar Auto Pintar

1

Muat turun dan pasang aplikasi Smart Auto-Rotate (lihat Sumber). Perhatikan bahawa aplikasi ini memerlukan pembayaran sekali sahaja untuk membeli.

2

Ketuk butang "Menu" pada peranti Android anda dan pilih "Tetapan."

3

Ketuk butang "Paparan" untuk memunculkan daftar pilihan, lalu ketuk "Putar skrin secara automatik" untuk menonaktifkan fitur ini. Agar Putar Auto Pintar berfungsi dengan betul, ini mesti dilumpuhkan.

4

Ketik Putar Auto Pintar untuk memulakan aplikasi. Senarai semua aplikasi yang dipasang pada peranti Android anda dipaparkan.

5

Ketik nama aplikasi yang ingin anda aktifkan putaran automatik. Tanda semak hijau di sebelah nama aplikasi menunjukkan sama ada ia dibenarkan berputar secara automatik atau tidak.