Cara Menghapus Boomerangs Dari Gmail

Pemalam penyemak imbas Firefox dan Chrome yang kompatibel dengan Boomerang For Gmail memungkinkan untuk menentukan masa untuk menghantar atau menerima e-mel. Dengan kata lain, pemalam memungkinkan anda menulis e-mel sekarang dan menghantarnya kemudian. Ini juga dapat membantu anda untuk mengekalkan peti masuk yang kemas dengan mengawal waktu pesanan masuk.

Keperluan Plugin Boomerang

Anda mesti mempunyai penyemak imbas Web dengan pemalam Boomerang For Gmail yang terpasang. Akaun Gmail aktif juga diperlukan untuk menghapus perintah "bumerang" dari mesej masuk. Oleh kerana ciri-ciri Boomerang For Gmail hanya dapat diakses melalui Gmail, alamat email dan kata laluan Gmail yang sah juga diperlukan.

Memahami Boomerangs

Boomerangs berlaku semasa anda menggunakan plugin Boomerang for Gmail untuk mengembalikan mesej ke peti masuk anda pada waktu-waktu tertentu. Apabila anda menjadualkan e-mel dari penerima yang ditentukan untuk tiba di kotak Gmail anda pada waktu pagi, misalnya, "bumerang" berlaku. Mesej masuk yang tertunda seperti itu dapat diatur untuk masuk ke peti masuk anda pada bila-bila masa yang anda tentukan. Tanpa menetapkan masa untuk "bumerang" berlaku, e-mel akan muncul di peti masuk anda sejurus dihantar.

Membuang Gmail Boomerangs

Log masuk ke akaun Gmail di mana bumerang digunakan untuk mengembalikan mesej peti masuk. Cari pautan "Boomerang" di sudut kanan atas halaman akaun Gmail anda dan klik padanya. Kemudian, pilih "Jangan Kembali" dari dalam halaman Urus Boomerang untuk membuang bumerang dari mesej e-mel. Anda juga dapat memilih "Return Now" jika anda mahu pesan muncul di Gmail tanpa perlu menunggu Boomerang terjadi.

Penyelesaian masalah

Sekiranya anda mengalami masalah log masuk untuk mengeluarkan bumerang dari mesej, dan anda menggunakan pemalam Boomerang For Gmail dengan Google Apps Premier atau akaun domain pendidikan, minta pentadbir domain anda mengaktifkan ciri "Log masuk Gabungan".