Kedai ITunes Tidak Akan Bersambung Dalam Talian

Masalah menyambung ke iTunes Store boleh berpunca dari masalah dengan sambungan Internet anda, sekatan yang dikenakan pada rangkaian tempatan anda, perisian keselamatan yang anda pasang atau bahkan iTunes Store itu sendiri. Periksa laman web Sokongan Apple untuk melihat apakah iTunes Store pada masa ini mengalami masalah teknikal yang menghalang akses untuk semua orang.

Adakah Sambungan Internet Ada?

Penting untuk memastikan bahawa anda mempunyai sambungan yang betul ke Internet sebelum anda menyelesaikan masalah lain. Buka beberapa laman web lain di komputer anda (atau peranti iOS) untuk memastikan bahawa anda mempunyai sambungan yang berfungsi. Menetapkan semula perkakasan rangkaian anda, termasuk penghala anda, mengemas kini pemacu untuk mana-mana penyesuai rangkaian yang dipasang di komputer anda, dan memutuskan sambungan kemudian menyambung semula ke rangkaian semuanya berpotensi menyelesaikan masalah semasa dalam talian. Anda juga harus menghubungi Penyedia Perkhidmatan Internet anda untuk mengetahui masalah yang diketahui yang mempengaruhi sambungan anda.

Adakah iTunes Berfungsi dengan Betul?

Bug dalam iTunes mungkin mempengaruhi kemampuannya untuk menyambung ke iTunes Store. Tutup dan mulakan semula aplikasi, atau jika ini tidak berfungsi, nyahpasang aplikasi sepenuhnya. Buka laman web Apple untuk memuat turun dan memasang perisian versi terbaru. Proses ini menghapus data yang rosak yang berkaitan dengan iTunes, menggantikan fail program utama yang telah dihapus, dan menerapkan pembetulan pepijat terbaru dan kemas kini keserasian dari pembangun iTunes.

Adakah Perisian Keselamatan Anda Menyekat Akses?

Kemungkinan lain adalah salah satu aplikasi keselamatan pada sistem anda secara salah mengenal pasti iTunes, atau iTunes Store, sebagai ancaman dan menyekat akses ke dalamnya. Periksa dalam program anti-virus, anti-spyware dan firewall anda untuk memastikan bahawa iTunes disenaraikan sebagai program yang dipercayai dan bahawa ia dibenarkan beroperasi tanpa gangguan. Pastikan aplikasi keselamatan anda semua dikemas kini ke versi terkini yang tersedia.

Adakah Terdapat Masalah Dengan Windows?

Pelbagai masalah berkaitan Windows berpotensi menghalang anda daripada memasuki iTunes Store. Ini termasuk masalah dengan tetapan proksi atau fail hos yang disimpan oleh sistem operasi, serta alat pop timbul atau penyekat iklan yang telah anda pasang. Masalah dengan tetapan DNS yang disimpan oleh komputer anda atau port terbuka yang dikonfigurasi pada penghala anda juga mungkin memberi kesan. Petunjuk terperinci langkah demi langkah untuk mengatasi masalah ini, bersama dengan beberapa alat automatik, tersedia dari laman web Apple atau Microsoft. (Lihat pautan di Sumber)