Cara Menghapus Tahan Pembayaran PayPal

PayPal menawarkan kepada penjual dalam talian kemampuan untuk mengambil kad kredit dan pembayaran e-cek untuk item mereka secara dalam talian. Walaupun proses ini berjalan lancar, ada kalanya PayPal menangguhkan pembayaran yang diterima. Terdapat pelbagai alasan bahawa perkara ini boleh berlaku. Penangguhan ini dapat dilakukan pada pembayaran sehingga 21 hari sebelum dana akhirnya dikeluarkan kepada penjual. Untuk menyelesaikan keadaan ini memerlukan dokumentasi yang tepat dan membantu PayPal menjawab beberapa soalan.

1

Beritahu PayPal mengenai jumlah penjualan besar yang akan datang. PayPal boleh menahan akaun yang tiba-tiba menerima sejumlah besar penjualan, atau jika item tiket besar yang tidak normal untuk akaun tersebut dijual. Salah satu cara untuk memastikan bahawa pembayaran anda tidak akan ditangguhkan adalah dengan menghubungi PayPal secara langsung. Beri tahu mereka tentang promosi pemasaran baru yang anda lakukan yang dapat mengakibatkan peningkatan penjualan, atau beritahu mereka ketika anda menyenaraikan item tiket besar untuk dijual. Sekiranya anda berada di hadapan mereka, ini akan mengurangkan kemungkinan pembayaran anda ditangguhkan.

2

Mendokumentasikan keseluruhan transaksi penjualan. Bersedia untuk fakskan salinan PayPal dari keterangan item, resit pembeli dan resit penghantaran untuk item untuk mengesahkan bahawa ia telah dihantar. Biasanya, setelah pembeli menerima barang tersebut, penangguhan pembayaran akan dicabut.

3

Tetap berhubung dengan pembeli melalui setiap langkah transaksi mereka dengan anda. Dalam beberapa kes, penangguhan pembayaran dapat dilakukan pada transaksi jika pembeli tidak yakin dengan syarikat anda atau telah mengajukan tuntutan terhadap anda. Pastikan bahawa pelanggan anda mendapat resitnya secara automatik semasa pembelian dan jika dia mempunyai pertanyaan atau masalah, atasi segera untuk mengelakkan salah faham.

4

Pastikan akaun PayPal anda berada dalam keadaan baik. Penangguhan pembayaran adalah perkara biasa bagi penjual dalam talian yang baru yang menggunakan PayPal kurang dari satu tahun, atau untuk penjual yang mempunyai banyak aduan, tuntutan atau maklum balas negatif di laman rakan kongsi PayPal EBay. Pastikan baki anda sentiasa positif di akaun PayPal anda dan selesaikan segera masalah yang mungkin timbul dengan mereka. Setelah anda menjadi ahli lama dengan sejarah yang baik, kemungkinan penangguhan pembayaran akan berkurang.

5

Elakkan menawarkan item "berisiko tinggi" jika mungkin. Menjual barang seperti tiket, telefon bimbit atau barang yang tidak ketara, seperti sijil hadiah, mungkin menandakan penangguhan PayPal terutama jika anda tidak menjual barang-barang ini pada masa lalu. Sekiranya anda ingin menjual barang-barang ini, atau hanya mempunyai beberapa barang untuk dijual, beritahu PayPal. Mengomunikasikan rancangan penjualan anda dengan PayPal membolehkan mereka memahami perniagaan anda dan mengatasi kemungkinan timbulnya kekeliruan.