Cara Melaraskan Tetapan Muat turun pada Android

Platform Android adalah platform mudah alih yang paling banyak digunakan di seluruh dunia dan serasi dengan banyak telefon, tablet dan peranti mudah alih yang lain. Walaupun telefon pintar dapat menyegarkan perniagaan, banyak di antaranya memerlukan rancangan data yang mahal yang dapat menyebabkan bil anda cepat hilang jika tidak diuruskan. Pilihan Penjimat Data pada peranti Android anda memungkinkan anda memutuskan kapan data akan digunakan dan bagaimana data tersebut dapat digunakan. Anda juga dapat mengelakkan muat turun fail dan aplikasi besar sehingga peranti anda disambungkan ke isyarat Wi-Fi.

1

Ketuk ikon "Tetapan" di skrin Utama. Beberapa peranti Droid mungkin memerlukan anda menekan butang "Menu" untuk memuatkan skrin Utama anda.

2

Pilih pilihan "Pengurus Bateri & Data".

3

Ketuk "Penjimat Data" dan pilih kotak untuk mengaktifkan Penjimat Data. Walaupun Penjimat Data diaktifkan, kemas kini automatik, fungsi penyemak imbas, fungsi Pasar dan e-mel semuanya akan disesuaikan untuk menjimatkan penggunaan data.

4

Tekan butang "Kembali" dan pilih pilihan "Penghantaran Data". Di sini anda boleh memilih atau membatalkan penyampaian data latar belakang, memilih sama ada untuk membenarkan penggunaan data semasa perayauan atau memilih untuk mematikan atau mematikan data mudah alih sepenuhnya. Anda juga dapat memilih untuk menghidupkan atau mematikan pengiriman data untuk aplikasi tertentu di bawah menu "Penyampaian Data Aplikasi".