Cara Menambah Halaman Tentang Saya di Tumblr

Anda mungkin memperkenalkan diri anda dalam entri Tumblr pertama anda, tetapi jika anda mengepos secara berkala, maklumat itu akan segera hilang dari pandangan pelanggan sedia ada dan bakal anda. Walaupun kebanyakan tema Tumblr tidak dilengkapi dengan halaman tambahan, seperti halaman About Me, anda boleh mengedit tema blog anda untuk memasukkannya. Menambah halaman baru ke blog Tumblr anda sedikit lebih rumit daripada menambah catatan baru.

1

Log masuk ke papan pemuka Tumblr anda dan klik butang yang kelihatan seperti roda gigi di bahagian atas halaman.

2

Klik pada blog yang ingin anda tambahkan halaman Tentang Saya dari panel di sebelah kiri skrin dan kemudian klik butang "Sesuaikan" di bahagian "Tema".

3

Tatal ke bar sisi kiri sehingga anda melihat "Tambah Halaman" dan klik padanya.

4

Gunakan antara muka "Tambahkan Halaman" untuk mengisi tajuk yang ingin anda gunakan untuk halaman Tentang Saya serta kandungannya.

5

Tentukan URL halaman di bidang di atas "Judul Halaman" dengan menambahkan nama pilihan anda di akhir URL Tumblr anda setelah garis miring dan tanpa spasi atau watak khas.

6

Klik togol di sebelah "Tunjukkan pautan ke halaman ini", yang terletak di bahagian atas halaman dan kemudian klik "Simpan" untuk membuat halaman dan menambahkannya ke blog Tumblr anda.