Cara Menghantar Font Lebih Besar di Status Facebook Anda

Sekiranya anda menelusuri umpan berita Facebook anda dan melihat beberapa status kelihatan lebih besar daripada yang lain, tidak, mata anda tidak mempermainkan anda. Facebook melancarkan kemas kini yang menjadikan status yang lebih pendek muncul dalam fon yang lebih besar dan lebih berani. Teruskan membaca untuk mengetahui lebih lanjut mengapa status tertentu kelihatan lebih besar daripada yang lain, bagaimana menjadikan status anda kelihatan lebih besar dan bagaimana untuk mengelakkan menjadikan pos anda terlalu besar.

Cara Membuat Fon yang Lebih Besar

1

Walaupun Facebook belum mengeluarkan pernyataan tentang ukuran font yang lebih besar, kebanyakan setuju bahawa saiz fon yang lebih besar bertujuan untuk membantu status yang lebih kecil dan lebih pendek "menonjol" dari lautan posting yang lebih panjang. Untuk menjadikan status anda muncul dalam fon yang lebih besar dan lebih tebal, cukup pastikan catatan anda pendek dan manis Facebook belum menentukan seberapa pendek status untuk muncul dalam fon yang lebih besar, tetapi panjangnya mestilah dalam julat umum 35-80 aksara.

Petua: Sekiranya anda mahu status anda muncul dengan huruf tebal tetapi khawatir itu terlalu panjang, cukup ketik statusnya, klik "Kirim", dan lihat apakah status tersebut muncul dalam fon yang lebih besar. Sekiranya tidak, klik pada menu drop down di sudut kanan atas siaran anda dan klik "Edit Post" untuk memendekkan teks dalam posting anda.

Cara Menjaga Pos Sama

1

Sama ada anda tidak mahu status atau siaran baru anda muncul dalam fon yang lebih besar atau anda lebih suka menjaga ukuran yang sama seperti sebelumnya, jangan risau; terdapat beberapa cara untuk memastikan siaran anda tidak muncul dalam fon yang lebih besar. Pertama dan paling jelas, anda dapat memastikan bahawa catatan anda sedikit lebih panjang, dan catatan tersebut akan muncul dalam fon yang lebih kecil. Sekiranya anda adalah beberapa kata, anda juga dapat melampirkan foto atau video, atau "check in" (atau menambahkan geotag) di suatu lokasi, dan status anda akan muncul di fon biasa.