Cara Mencari Nombor Model Desktop Dell

System Detect adalah aplikasi yang dipasang pada komputer desktop Dell yang memungkinkan pengguna mengenal pasti nombor model komputer dengan mudah. Maklumat ini digunakan untuk menentukan sama ada komputer anda masih dalam jaminan dan juga untuk mencari pemacu yang dikemas kini dan utiliti lain untuk meningkatkan prestasi sistem anda. Di samping itu, Dell menggunakan nombor model untuk memberikan topik dan tutorial bantuan yang relevan. Mencari nombor model desktop dapat membantu anda menyelesaikan masalah, memperbaiki dan melakukan penyelenggaraan umum pada komputer Dell di pejabat anda.

1

Lihat ke halaman Dell Product Support (pautan di Sumber).

2

Pilih butang radio "Mengesan Tag Perkhidmatan saya secara automatik untuk saya" di "Adakah anda mempunyai Tag Perkhidmatan atau Kod Perkhidmatan Ekspres?" bahagian

3

Klik butang "Teruskan". Klik "Ya, saya setuju" apabila halaman seterusnya terbuka dan memaparkan tanda "Bolehkah kita mengesan Tag Perkhidmatan anda secara automatik?"

4

Tunggu beberapa saat sehingga proses pengesanan Tag Servis dijalankan. Apabila diminta, klik "Ya, saya setuju" untuk memuat turun dan memasang aplikasi Dell System Detect. Klik "Jalankan" untuk melancarkan perisian. Dell System Detect akan memaparkan tanda servis dan nombor model komputer anda.

5

Lawati halaman "Sokongan Produk Dell untuk Pengguna Rumah" (pautan di Sumber). Masukkan nombor Tag Perkhidmatan anda di kotak yang berkenaan dan klik "Kirim". Halaman baru memaparkan lebih banyak maklumat mengenai model desktop anda.