Bagaimana Memulakan Penjagaan Kanak-kanak Berlesen di Texas

Beri anak-anak di kawasan anda dengan membuka pusat jagaan harian dari rumah atau biasa. Pusat jagaan harian menyediakan makanan, aktiviti, pendidikan dan tempat yang selamat untuk kanak-kanak berteman. Ibu bapa bergantung kepada pusat jagaan harian untuk mengawasi dan melindungi anak-anak mereka pada siang hari. Di Texas, anda mesti memenuhi standard operasi minimum yang diamanatkan oleh Jabatan Keluarga dan Perkhidmatan Pelindung Texas.

Susun Rancangan Perniagaan

Sebelum memulakan perniagaan, anda memerlukan rancangan perniagaan. Rancangan perniagaan mempunyai beberapa tujuan: Menyatukan satu memaksa anda untuk melakukan penyelidikan industri yang diperlukan dan mengurangkan beberapa angka. Anda akan mengetahui sama ada harapan anda untuk memulakan pusat jagaan harian dapat dilaksanakan secara kewangan. Pelabur dan bank juga ingin melihat rancangan perniagaan sebelum memberi anda pinjaman atau pembiayaan lain.

Penyelidikan dan Pembiayaan Selamat

Setelah anda mempunyai rancangan perniagaan, mulailah mencari sumber dana. Anda mungkin dapat memperoleh pinjaman dari bank atau kesatuan kredit anda. Pilihan lain adalah mencari pelabur untuk perniagaan baru anda. Hibah dan bantuan kerajaan lain juga tersedia: Hubungi pejabat Persatuan Perniagaan Kecil di kawasan anda untuk mengetahui apa yang mungkin anda layak.

 1. Daftarkan Perniagaan Penjagaan Harian Anda

 2. Daftarkan perniagaan jagaan harian anda dengan Pejabat Setiausaha Negara Texas untuk membentuk syarikat, perkongsian atau syarikat pertanggungjawaban terhad. Memohon Nombor Pengenalan Majikan untuk digunakan pada cukai dan dokumen perniagaan lain melalui Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri. Beli insurans perniagaan termasuk tanggungjawab, harta benda, kenderaan dan pampasan pekerja untuk melindungi perniagaan anda sekiranya berlaku tuntutan atau penyelesaian undang-undang.

 3. Memohon Permit Penjagaan Anak

 4. Hubungi Jabatan Keluarga dan Pelindung Texas untuk memohon permit jagaan harian. Memohon izin untuk membuka pusat jagaan harian rumah berlesen atau pusat jagaan harian biasa. Lokasi jagaan harian mesti memenuhi standard minimum untuk penyimpanan rekod, keselamatan kanak-kanak, keperluan ruang dalam dan luar rumah, dan pemeriksaan latar belakang jenayah kakitangan. Lawati laman web Perkhidmatan Keluarga dan Pelindung Texas untuk mendapatkan maklumat terperinci mengenai standard permit jagaan harian dan menjadualkan pemeriksaan pusat jagaan harian anda.

 5. Sewa Ruang

 6. Sewa ruang runcit atau buat jagaan harian di rumah anda. Anda mungkin perlu membuat perubahan di rumah anda seperti memasang kunci kalis kanak-kanak di kabinet dan pintu, memasang pintu pelindung ke pintu masuk dan tangga terbuka, dan menguji cat untuk memastikannya tidak mengandungi plumbum. Pasang alat pemadam api dan penggera kebakaran, dan beli tempat duduk keselamatan kanak-kanak, buaian dan perabot lain untuk memastikan keselamatan kanak-kanak di pusat jagaan harian dan pusat jagaan harian biasa.

 7. Sediakan Ruang Anda

 8. Sediakan ruang jagaan harian anda. Bahagikan ruang menjadi stesen berasingan untuk kemudahan penggunaan. Stesen boleh merangkumi stesen ganti bayi, kawasan permainan yang berasingan untuk kanak-kanak dari pelbagai peringkat umur, kawasan tidur siang, kawasan makan dan kawasan simpanan mantel dan barang-barang lain yang dibawa oleh kanak-kanak setiap hari. Buat ruang untuk penyimpanan bahan dan bekalan, dan tempat memasak untuk menyediakan makanan.

 9. Menggaji Kakitangan untuk Menjaga Kanak-kanak

 10. Ambil kakitangan untuk membantu menjaga anak-anak. Sekiranya menjaga lebih daripada 13 kanak-kanak di pusat jagaan harian anda, anda mesti mengupah pengarah jagaan harian (atau berkhidmat sebagai pengarah jagaan harian jika berkelayakan) untuk mengawasi operasi harian. Anda mesti menetapkan pengasuh utama jika menyediakan perkhidmatan penjagaan harian di rumah.

 11. Para pengarah jagaan harian dan pengasuh utama mesti mempunyai latar belakang pendidikan atau pengalaman setara yang diperintahkan oleh Jabatan Keluarga dan Perkhidmatan Pelindung Texas untuk berkhidmat sebagai pengarah jagaan harian. Mengupah pembantu dan guru sekiranya perlu.

 12. Pasarkan Penjagaan Harian Anda

 13. Buat brosur dan brosur untuk memasarkan penjagaan harian anda. Kirimkan item iklan di papan berita komuniti, atau bagikan brosur di kawasan sibuk yang menarik orang tua, seperti taman atau kedai runcit. Iklankan di akhbar dan majalah tempatan atau di radio dan televisyen. Buat laman web dan halaman peminat di laman web media sosial seperti Facebook, dan ikut serta dalam forum dalam talian yang ditujukan kepada ibu bapa, ibu bapa tunggal, datuk nenek dan penjaga anak.