Kelemahan Keanggotaan Kesatuan Dari Perspektif Majikan

Walaupun serikat pekerja memberikan banyak faedah kepada pekerja, mereka mewujudkan pelbagai kelemahan bagi majikan, termasuk undang-undang buruh persekutuan yang ketat yang mengatur hak-hak majikan berhubung dengan kesatuan pekerja. Hanya kerana tenaga kerja anda mungkin bersatu tidak bermaksud hubungan anda dengan pekerja anda mesti menjadi lawan. Memahami beberapa keburukan pekerja untuk majikan akan membantu anda mengelakkan konflik dan bekerja dengan lebih baik dengan tenaga kerja yang teratur.

Kos Tenaga Kerja Yang Lebih Tinggi

Salah satu kelemahan utama apabila pekerja anda bersatu adalah kos pekerja anda mungkin akan meningkat. Pekerja kesatuan memperoleh kira-kira 22 peratus lebih banyak daripada rakan bukan pekerja mereka, menurut data yang disediakan di laman web Biro Statistik Buruh AS. Dengan perundingan bersama, pekerja bebas untuk bercakap antara satu sama lain sebelum menghantar wakil bagi pihaknya untuk merundingkan upah, faedah dan keadaan kerja, yang semuanya boleh menyebabkan kos pengeluaran lebih tinggi.

Ahli Boleh Memukul Secara Sah

Sekiranya anda tidak bersetuju dengan peraturan upah, faedah atau tempat kerja yang diminta oleh ahli kesatuan, mereka dibenarkan untuk mogok. Undang-undang persekutuan menghadkan kemampuan anda untuk memecat pekerja yang mogok. Teguran bukan sahaja membebankan wang anda secara langsung dari pengeluaran yang hilang, tetapi juga menimbulkan masalah lain. Publisiti dari teguran boleh menyebabkan penurunan penjualan sekiranya pelanggan yang bersimpati memboikot produk atau perkhidmatan anda. Penjual dan pelanggan komersial anda mungkin berhenti bekerja dengan anda, dengan jangkaan bahawa anda mungkin tidak dapat membayar bil anda atau menyampaikan apa yang mereka beli.

Kawalan Sumber Manusia Berkurang

Sekiranya anda mempromosikan pekerja berdasarkan parameter seperti prestasi, produktiviti atau cara objektif lain, anda mungkin kehilangan peluang ini dengan tenaga kerja kesatuan. Banyak kesatuan merundingkan peraturan di tempat kerja yang mempromosikan dan melindungi pekerja berdasarkan kekananan, dan bukannya berdasarkan prestasi. Ini bererti bahawa jika anda perlu memberhentikan sebilangan pekerja, anda mesti memberhentikan pekerja yang baru anda ambil, bukan pekerja yang paling tidak produktif. Keupayaan anda untuk mendisiplinkan pekerja juga akan berkurang, kerana peraturan dan reaksi kesatuan terhadap kejadian disiplin pekerja membatasi pilihan anda untuk berurusan dengan pekerja yang anda anggap berprestasi rendah.

Lebih Banyak Tuntutan dan Timbang Tara

Dengan tenaga buruh yang teratur, anda cenderung menghadapi lebih banyak cabaran terhadap tindakan yang anda lakukan berkaitan dengan status pekerja. Walaupun pekerja individu mungkin tidak mempunyai sumber kewangan atau kehendak untuk bertanding seperti pemberhentian, penurunan pangkat, kekurangan promosi, atau dugaan gangguan atau diskriminasi, pekerja pekerja kesatuan boleh didorong untuk mengemukakan tuntutan atau mengemukakan banding atas tindakan anda, dan mungkin ditawarkan sokongan kesatuan untuk melakukannya.

Perakaunan Tambahan untuk Union Dues

Sekiranya ahli kesatuan membayar duti, mereka boleh meminta agar wang tersebut dikurangkan dari gaji mereka, menambah tugas tambahan untuk jabatan perakaunan anda. Selepas anda memotong bayaran dari gaji pekerja, anda mesti mengeluarkan dana ke akaun kesatuan yang sesuai.