Cara Membuat Titik Peluru di Photoshop CS6

Sekiranya bola hitam kebanyakan program pemprosesan kata memasukkan sebagai peluru lalai tidak memotongnya, beralih ke Adobe Photoshop CS6 dan buat sendiri. Dengan pelbagai pilihan reka bentuk yang tidak berkesudahan, anda pasti akan menemui sesuatu yang akan membantu anda terus ke titik (peluru).

Lebih Cepat Daripada Peluru Berkelajuan

Siapkan peluru dengan memilih dimensi pilihan anda dari pilihan "Fail" menu "Fail". Pilih piksel atau inci, dan kemudian masukkan nombor yang sama untuk lebar dan tinggi. Pilih "Transparan" dari menu "Isi Latar Belakang", dan kemudian klik "OK."

Memukul Sasaran

Klik Ellipse Tool dari menu Shapes pada bar alat, dan kemudian lukis bulatan di kawasan kerja. Sekiranya warna semasa - apa sahaja yang terakhir anda gunakan - bukan warna peluru pilihan anda, klik dua kali pada Color Picker, dan kemudian pilih yang baru. Pilih ikon Paint Bucket pada bar alat, dan kemudian klik di dalam peluru untuk mengisinya dengan warna baru.

Berdiri, Berdiri

Klik dua kali bentuk peluru baru di palet Lapisan untuk membuka menu Gaya Lapisan, dan kemudian letakkan tanda centang di kotak "Bevel and Emboss" pada lajur Gaya. Ini menjadikan peluru kelihatan lebih 3D dan diangkat dari halaman.

Selamatkan hari

Klik menu "Fail", pilih "Simpan Sebagai", ketikkan nama untuk peluru, klik menu "Format", dan kemudian pilih "PNG" atau "GIF," kedua-duanya akan memberikan latar belakang lutsinar anda, penting ketika anda meletakkan peluru di halaman. Klik butang "Simpan" untuk menyimpan peluru baru.