Bagaimana Menjadi Peruncit Under Armour

Sekiranya perniagaan kecil anda membawa pakaian sukan dan prestasi, menjamin peluang membawa jenama besar dapat menarik lebih banyak pelanggan ke kedai atau kedai dalam talian anda. Walau bagaimanapun, beberapa syarikat sukan lebih mudah membeli produk borong daripada yang lain. Under Armour mengeluarkan pelbagai jenis pakaian sukan, kasut dan pakaian kasual, tetapi cukup terhad ketika memberikan peluang kepada perniagaan lain untuk membawa barangnya. Syarikat ini mengendalikan banyak kedai runcit secara bebas, dan menghadkan peruncit baru kepada mereka yang mempunyai etalase bata dan mortar.

Penjenamaan Under Armour

Seperti banyak syarikat, Under Armor menganggap jenamanya adalah bahagian penting dari daya tarikannya. Keinginan untuk mengekalkan imej berkualiti membawa kepada sekatan. Peraturan syarikat melarang penambahan logo tertentu pada pakaian prestasi di pasar yang dapat disesuaikan, seperti promosi korporat, mengawal titik harga produk Under Armour dan memerlukan kawalan kualiti pada grafik aftermarket. Semakin besar jumlah peluang terbuka untuk mewakili jenama sebagai peruncit Under Armour, semakin banyak peluang akan muncul yang dapat mencairkan imej. Sekiranya perniagaan anda memperoleh kemampuan untuk membawa produk, anda akan berada di kelas elit dan anda harus memenuhi harapan tertentu.

Pilihan Runcit Dengan UA

Laman web UA All Access berfungsi sebagai portal untuk mengkaji pilihan anda untuk membawa produk Under Armour di kedai anda. Peraturan utama menghendaki perniagaan anda mempunyai kedai batu bata dan mortar. Syarikat menyatakan bahawa ia menolak pertanyaan sekiranya kelayakan ini tidak dipenuhi. Jenis perniagaan yang diusahakan oleh rakan syarikat termasuk kedai barang sukan dengan inventori yang terdiri daripada pakaian seragam pasukan, kasut, barang sukan dan pakaian. Kedai khusus yang dikhaskan untuk sukan tertentu, seperti bola keranjang atau tenis juga diterima seperti peruncit taktik, memburu dan memancing.

Perniagaan yang mengkhususkan diri dalam percetakan skrin atau sulaman untuk kemeja yang disesuaikan juga dapat berlaku untuk membawa Under Armour. Sekiranya perniagaan anda menumpukan pada produk promosi dan ingin menawarkan UA kepada pelanggan korporat, syarikat itu dapat menampung anda jika anda bersetuju dengan syarat mengenai jenama dan mengekalkan prestij UA. Pengedar borong Under Armor yang berjaya menumpukan pada kawalan kualiti dan memastikan syarikat yang memesan baju atau barang promosi tidak menggunakannya untuk mempromosikan produk yang tidak sesuai dengan prinsip UA, seperti tembakau, narkotik dan alkohol.

Mengekalkan Perniagaan Pasukan Sedia Ada Tanpa Kelulusan Runcit UA

Under Armour membolehkan pasukan sukan, kumpulan kecil dan perniagaan memesan pakaian seragam terus melalui laman web mereka. Walaupun anda tidak dapat memasarkan produk Under Armour tanpa kedai runcit, anda masih boleh memberikan perkhidmatan yang berkaitan dengan produk tersebut kepada pengguna. Sekiranya anda merancang logo sukan atau pakaian seragam untuk pasukan atau syarikat yang memutuskan untuk beralih ke pakaian UA untuk musim yang akan datang, pertimbangkan untuk memasarkan perkhidmatan anda dan hadkan ruang lingkup untuk menyediakan logo kumpulan dan jenama untuk memenuhi spesifikasi UA. Elakkan menunjukkan hubungan dengan jenama dan memesan produk untuk dihantar ke kedai anda kerana menjual semula produk UA dilarang tanpa perjanjian.

Promosikan Produk Under Armour sebagai Ahli Gabungan

Sekiranya anda mempunyai kedai dalam talian sahaja, anda tidak boleh menjual produk Under Armour, tetapi anda boleh mengakses program afiliasi yang disediakan oleh syarikat. Program afiliasi membolehkan anda memasarkan barang UA di laman web anda dengan iklan dan pautan dalam teks. Apabila pembaca atau pengunjung laman web mengklik pada pautan atau iklan anda dan menyelesaikan pembelian dari Under Armour, anda akan menerima komisen setelah jangka masa yang telah ditetapkan untuk menampung potensi pulangan. Program ini menyediakan kuki 30 hari, jadi anda akan menerima kredit untuk sebarang pembelian dari pembeli selama 30 hari berikutnya, kecuali jika pembaca memadam kuki yang tersimpan di komputernya.

Program afiliasi dikendalikan melalui Awin dan Commission Junction, dan laman web yang layak mendapat komisen penjualan 5 peratus. Purata pesanan di Under Armour berjumlah $ 90, jadi anda akan mendapat $ 4.50 untuk pesanan biasa. Program gabungan menyediakan akses ke katalog Under Armour terbesar dalam talian, yang akan membantu anda menarik perhatian pembaca, dan menyediakan data harian kepada pengurus iklan. Anda hanya menyediakan ruang iklan kepada jenama dan UA akan menangani semua aspek pemenuhan pesanan.