Apa yang diperlukan untuk membuka kedai berjimat cermat?

Tidak memerlukan banyak masa untuk membuka kedai barang bekas, hanya beberapa barang untuk dijual, tempat orang datang membeli barang yang anda miliki dan cara untuk mengambil wang. Menjadikan operasi kedai berjimat cermat adalah lebih rumit. Hanya kerana anda menawarkan barang terpakai dengan harga bajet yang diskaun tidak bermaksud anda boleh mengabaikan peraturan menjalankan kedai runcit yang menguntungkan.

Lesen dan Pendaftaran

Untuk membayar cukai, kedai anda memerlukan Nombor Pengenalan Majikan, atau EIN, yang anda dapat dari IRS dalam talian (lihat Sumber). EIN anda juga akan berguna semasa mendaftarkan perniagaan anda untuk cukai negeri. Lesen yang diperlukan untuk kedai anda bergantung pada lokasi kedai barang bekas dan tujuannya.

Sekiranya dijalankan untuk dan oleh badan amal, dan bukannya untuk keuntungan, pelesenan dan pendaftaran mungkin berbeza. Kedai tersebut kemungkinan besar perlu mempunyai lesen penjual semula, yang kadang-kadang disebut lesen hak istimewa penjualan, untuk memungut cukai penjualan negeri.

Pilih Jenis Anda

Kedai berjimat cermat dapat menawarkan segala macam produk dari pakaian hingga perabot bayi hingga produk berkebun, atau kedai mungkin mengkhususkan diri dalam satu jenis produk, misalnya, pakaian yang digunakan dengan lembut. Cari pertandingan untuk menentukan sama ada anda harus membuat generalisasi atau fokus pada satu jenis produk dan, jika ya, yang mana.

Sumber Inventori Anda

Kedai berjimat cermat hanya sebagai sumber inventori. Dapatkan barangan melalui sumbangan; pergi ke halaman, penjualan tag dan garaj; atau membeli-belah laman web lelong dalam talian. Beli hanya produk yang anda tahu boleh mendapat markah sekurang-kurangnya 50 peratus atau lebih.

Peningkatan runcit biasa ialah 50 peratus. Dalam industri runcit ini disebut "keystone." Contohnya: Sekiranya anda membeli produk pada harga $ 1.00, maka harga runcit akan menjadi $ 2.00. Markup adalah $ 1.00 dan dikira sebagai peratusan harga runcit, atau 50 peratus.

Cari Ruang Runcit

Anda boleh memiliki kedai barang bekas gereja di harta tanah gereja untuk mengelakkan pembayaran sewa. Namun, itu mungkin tidak menghasilkan lalu lintas terbaik. Pilih tempat yang mendapat banyak lalu lintas. Sekiranya boleh, letakkan kedai barang berjimat berhampiran kedai murah lain atau kedai perkilangan dan kedai sekunder.

Semasa memilih laman web, ingat berapa banyak inventori yang akan anda tawarkan. Kedai yang sesak sukar bagi pelanggan untuk menavigasi dan mencari apa yang mereka mahukan. Kedai besar dengan barang dagangan kelihatan seperti tidak banyak yang ditawarkan.

Kembangkan Strategi Pemasaran

Walaupun anda mengendalikan kedai berjimat cermat, anda masih memerlukan rancangan pemasaran untuk memberi tahu bakal pelanggan bahawa anda ada di sana dan jenis produk apa yang anda ada. Gunakan iklan surat khabar, buat laman web, gunakan media sosial dan kembangkan program promosi.

Mengumpulkan Wang

Wang tunai dan cek mungkin merupakan kaedah paling mudah bagi anda untuk mengumpulkan wang hasil penjualan. Transaksi kad kredit atau debit melibatkan bayaran dan memohon dan diterima untuk akaun pedagang dengan syarikat yang memproses transaksi. Malangnya, jika anda tidak menerima kad kredit dan kad debit, anda akan kehilangan jualan. Banyak kedai kecil kini dapat memproses transaksi kad kredit dan debit menggunakan aplikasi yang dipasang pada tablet, yang mana harganya murah dan mudah.