Bolehkah Saya Menukar Blog Utama Saya di Tumblr?

Di Tumblr, blog utama anda setara dengan identiti anda. Anda tentu saja boleh membuat blog sekunder, tetapi yang utama adalah blog yang akan muncul ketika anda mengikuti orang lain, menghantar pertanyaan atau peminat surat atau meninggalkan komen. Walaupun anda boleh menamakan semula blog mana pun, anda tidak boleh memilih blog lain untuk menjadi blog utama anda; jika blog syarikat anda dibuat sebagai blog sekunder, blog anda akan kekal begitu. Pada ketika ini, anda mempunyai beberapa alternatif.

Tambah Pautan

Penyelesaian paling mudah adalah dengan menambahkan pautan ke blog utama anda yang menunjuk ke sekunder. Sekiranya blog utama anda adalah profesional yang anda tidak keberatan melihatnya, tambahkan pautan ke bahagian penerangan. Namun, jika blog utama bersifat peribadi dan terdiri terutamanya dari catatan yang tidak sesuai dari perspektif perniagaan, pertimbangkan untuk menghapus semua kandungan dari blog tersebut. Setelah anda melakukannya, ganti nama menjadi sesuatu yang berkaitan dengan syarikat anda dan buat satu jawatan di atasnya, yang mengandungi pautan ke blog syarikat anda.

Buat Akaun Kedua

Sekiranya anda tidak mahu menghapus kandungan blog utama anda, buat akaun Tumblr kedua dan beri nama blog utama di atasnya yang berkaitan dengan syarikat anda. Cara termudah untuk melakukan ini tanpa perlu terus log masuk dan keluar adalah menggunakan penyemak imbas kedua. Setelah anda menyediakan akaun kedua, buat satu catatan di blog utamanya, yang mengandungi pautan ke blog syarikat anda. Tukar ke akaun asal dan tambahkan yang kedua sebagai ahli ke blog syarikat anda (lihat Sumber). Tukar ke akaun kedua dan terima jemputan, kemudian beralih semula ke akaun asal dan promosikan akaun kedua kepada pentadbir. Anda sekarang boleh menghantar ke blog syarikat anda dan menangani sebarang mesej yang diterima menggunakan akaun kedua.