Cara Mencetak Komen Hanya dalam MS Word

Sebahagian daripada proses penulisan membuat orang lain memberi komen mengenai karya anda. Dalam Microsoft Word 2010, proses ini dipermudah dengan menggunakan ciri komen - tetapi ia dapat menjadikan dokumen asal anda kelihatan seperti rama-rama dengan nota elektronik berwarna yang ditinggalkan oleh ulasan anda. Walaupun anda dapat melihat komen di skrin sama ada secara menegak atau mendatar, anda juga boleh mencetaknya. Anda boleh mencetak semua komen atau komen pembaca tunggal. Bersenjata dengan salinan komen, anda dapat menyusun draf awal anda menjadi dokumen perniagaan yang sudah siap.

Cetak Semua Komen

1

Buka Word dan dokumen dengan komen untuk dicetak. Klik tab "Lihat", dan kemudian klik "Tata Letak Cetak" di kawasan Paparan Dokumen.

2

Klik tab "Ulasan". Dalam kumpulan Penjejakan, klik pada butang "Tunjukkan Markup" dan pastikan kotak centang "Komen" dicentang. Kemudian klik menu drop-down "Show Markup" sekali lagi dan pilih "Pengulas." Klik untuk memilih "Semua Pengulas" dari senarai.

3

Klik pada menu "File", kemudian klik "Print." Klik anak panah "Cetak Semua Halaman" dan kemudian klik "Print Markup."

Cetak Komen Pengulas Tunggal

1

Buka Word dan dokumen dengan komen untuk dicetak. Klik tab "Lihat", lalu klik "Tata Letak Cetak" di kawasan Paparan Dokumen. Sekiranya anda tidak pasti pengulas mana yang meninggalkan komen, gerakkan tetikus anda ke atas balon komen; petua alat akan muncul dengan nama pengarang komen dan tarikh semakan.

2

Klik tab "Ulasan". Dalam kumpulan Penjejakan, klik pada butang "Tunjukkan Markup" dan pastikan kotak centang "Komen" dicentang. Klik menu drop-down "Show Markup" sekali lagi dan pilih "Pengulas". Klik untuk memilih pengulas yang komennya ingin anda cetak dari senarai.

3

Klik pada menu "File", kemudian klik "Print." Klik anak panah "Cetak Semua Halaman" dan kemudian klik "Print Markup."