Bolehkah Anda Mengubah Bagaimana Nama Anda Muncul di Caller ID untuk Verizon?

Secara lalai, semua telefon bimbit Verizon hanya memaparkan nombor telefon pemanggil pada ID pemanggil. Telefon talian darat Verizon memaparkan nama orang yang berkaitan dengan akaun. Sekiranya anda lebih suka nama anda muncul, anda mahu nama dan nombor anda disekat sepenuhnya atau anda mahu jenis pengenalan lain pada panggilan keluar anda, anda perlu berbincang dengan perkhidmatan pelanggan Verizon secara langsung. Selagi rancangan telefon ada di atas nama anda, anda akan dapat mengubah cara nama anda muncul di telefon orang lain ketika anda membuat panggilan keluar.

Nama dan Nombor Lalai

Kecuali anda memanggil dan meminta secara berbeza, Verizon secara automatik memasukkan nombor telefon anda sebagai ID pemanggil untuk peranti telefon bimbit anda. Bagi beberapa orang yang telah membayar $ 1.99 sebulan untuk perkhidmatan ini, nombor telefonnya juga disertakan dengan wilayah tempat anda tinggal. Contohnya, jika anda tinggal di New York dan anda menghubungi seseorang, secara lalai ID pemanggilnya mungkin menunjukkan "555-555-5555" atau "New York Call 555-555-5555." Sekiranya anda mempunyai talian darat Verizon, maklumat yang ditunjukkan pada ID pemanggil biasanya adalah nama yang dikaitkan dengan akaun.

Menukar ID Anda

Sekiranya anda lebih suka nama atau pengenalan lain ditampilkan semasa anda menghubungi, hubungi khidmat pelanggan Verizon di (800) 922-0204. Apabila anda menghubungi ejen, nyatakan bahawa anda ingin mengubah cara ID pemanggil anda ditampilkan. Selagi anda adalah nama utama di akaun dan dapat menjawab beberapa pertanyaan asas mengenai akaun tersebut, anda akan dapat meminta pertukaran ID pada nama anda atau bahkan ke nombor peribadi atau terhad jika anda mahu.

Senarai Kenalan

Walaupun anda dapat mengubah cara pengenalan diri anda muncul di kebanyakan telefon, jika rakan atau ahli keluarga anda memasukkannya ke dalam senarai kenalannya, dia akan selalu melihat nama yang dimasukkan ketika dia menerima panggilan dari nombor anda. Anda tidak dapat mengubah cara dia melihat identiti anda jika anda sudah mempunyai nama atau nama panggilan yang tersimpan di dalam telefonnya, kerana telefon akan lalai ke entri yang telah ditentukan di telefonnya.

Menyekat ID Anda

Sekiranya anda ingin membuat panggilan telefon di mana anda menyekat pengenalan diri anda pada ID pemanggil penerima, Verizon mempunyai kod yang membolehkan anda mengaburkan ID anda untuk satu panggilan. Sekiranya anda lebih suka nombor atau ID anda disembunyikan, tekan "* 67" sebelum mendail nombor telefon. Ini akan menyebabkan panggilan anda muncul sebagai "terhad" atau "peribadi" di telefon penerima dan berfungsi pada talian tanpa wayar dan darat. Sekiranya anda sentiasa mahu ID anda kekal peribadi, hubungi khidmat pelanggan Verizon atau, jika anda pengguna mudah alih Verizon, masuk ke dalam My Verizon dan aktifkan ciri "Caller ID Blocking" di bawah bahagian "Tambah / ubah ciri".