Cara Menambah Twitter Anda ke Saluran YouTube Anda

Menambah akaun Twitter ke saluran YouTube anda dapat membantu mempromosikan klip video perniagaan anda dengan tweet aktiviti YouTube anda secara automatik kepada pengikut Twitter. Menyambungkan akaun Twitter ke YouTube juga dapat meningkatkan jumlah pengguna yang mengikuti Anda di Twitter, kerana pengunjung saluran YouTube anda dapat mengklik butang Twitter untuk mengikuti tweet anda. Untuk menambahkan Twitter ke saluran YouTube anda, gunakan alat penyatuan rangkaian sosial yang tersedia di halaman tetapan saluran YouTube.

1

Log masuk ke akaun YouTube anda. Klik butang nama pengguna YouTube di sudut kanan atas skrin.

2

Klik pautan "Saluran Saya" berwarna biru di menu lungsur turun yang muncul di bawah nama pengguna anda.

3

Pilih butang "Edit" berwarna kelabu di bahagian atas lajur Perihal saluran anda di sebelah kanan halaman.

4

Klik pautan "Pilih Akaun" di sebelah ikon Twitter biru.

5

Klik butang "Sambung" biru di sebelah kotak Twitter di bahagian atas halaman Berkongsi.

6

Masukkan nama pengguna dan kata laluan Twitter anda di medan input di tetingkap pop timbul. Klik butang "Kuasa Aplikasi" berwarna biru untuk menyambungkan Twitter ke saluran YouTube anda.

7

Klik dan aktifkan kotak centang "Aktiviti Berkongsi" di sebelah fungsi YouTube yang ingin anda kongsi di akaun Twitter yang disambungkan. Anda dapat memilih untuk berbagi berbagai kegiatan YouTube, termasuk memuat naik video, menambahkan video favorit, menyukai video dan mengomentari video.

8

Klik butang "Simpan" berwarna biru. YouTube kini akan tweet secara automatik aktiviti yang anda pilih. Sekiranya anda juga ingin memaparkan akaun Twitter anda di saluran YouTube, ikuti langkah seterusnya.

9

Klik nama pengguna YouTube anda di bahagian atas halaman, kemudian pilih "Saluran Saya."

10

Pilih butang "Edit" berwarna kelabu di bahagian atas lajur Perihal saluran anda.

11

Klik dan aktifkan kotak centang "Tunjukkan" di sebelah akaun Twitter anda. Tatal ke bahagian bawah lajur, kemudian klik butang "Terapkan".