Di mana saya boleh mendapatkan wang percuma untuk memulakan perniagaan?

Proses memburu hibah adalah sesuatu yang menakutkan, terutama bagi pengusaha baru. Ratusan peluang untuk mendapatkan wang percuma ada di dalam bidang perniagaan, masing-masing dengan peraturan dan keperluan masing-masing. Nasib baik, organisasi wujud untuk membantu anda menavigasi dunia hibah dan mencari peluang yang paling sesuai dengan permulaan anda.

Sekiranya anda sudah bersedia untuk menapis sumber wang percuma, mulakan di sini:

Pangkalan Data Grants.gov

Ia sedikit binatang, tetapi binatang itu berguna. Grants.gov menawarkan pangkalan data komprehensif mengenai geran perniagaan yang ditadbir oleh agensi kerajaan, dan anda boleh menggunakan pangkalan data untuk mempersempit pilihan pemberian kepada mereka yang sesuai dengan perniagaan anda.

Untuk mencari geran yang relevan dengan permulaan anda, klik "Cari Geran" dan masukkan kata kunci yang berkaitan dengan jenis perniagaan anda. Setiap hasil carian yang relevan akan mempunyai nombor peluang yang dapat diklik, sehingga Anda dapat mengetahui lebih lanjut tentang cara memohon hibah.

Program SBIR dan STTR

Anda juga dapat mencari peluang dalam program Penyelidikan Inovasi Perniagaan Kecil dan Pemindahan Teknologi Perniagaan Kecil, yang memfokuskan pada penyelidikan dan pengembangan untuk inovasi teknologi. Cukup klik "Buka" di bawah tab Permintaan untuk melihat semua peluang semasa.

Gunakan program ini untuk menghubungkan perniagaan kecil anda dengan geran persekutuan dan kontrak dari selusin agensi kerajaan.

Pentadbiran Perniagaan Kecil AS

Pentadbiran Perniagaan Kecil mengendalikan pusat pengembangan perniagaan kecil di setiap negeri untuk memberikan bantuan kepada pengusaha yang bercita-cita untuk memulakan perniagaan mereka atau mengembangkan perniagaan yang ada.

Universiti dan agensi pembangunan ekonomi negeri mengetuai pusat-pusat pembangunan ini dan menawarkan pemilik perniagaan merancang pembangunan, bantuan pembuatan, pembungkusan kewangan, bantuan pinjaman, sokongan eksport dan import, bantuan pemulihan bencana, bantuan perolehan dan kontrak, penyelidikan pasaran, 8 (a) sokongan program dan panduan penyelidikan.

Pusat tempatan anda dapat menghubungkan anda dengan peluang pemberian yang relevan, jadi cari pusat pengembangan perniagaan serantau anda dan hubungi.

Selidiki Geran Korporat

Selain meneliti peluang pemberian skala kecil yang tidak terhitung jumlahnya, anda mungkin memilih geran korporat yang besar. Pemberian ini menerima ribuan pemohon, jadi mereka berdaya saing, tetapi mereka juga mendapat ganjaran yang besar:

  • Peraduan Hibah Perniagaan Kecil FedEx : Pemohon membuat video yang berkongsi kisah mereka mengenai keusahawanan untuk bersaing sehingga $ 25,000 dalam geran dan $ 7,500 dalam bekalan pejabat FedEx. FedEx mengadakan peraduan setiap tahun.
  • Persatuan Nasional untuk Pekerja Sendiri : Pemberian pertumbuhan ini disediakan untuk pemilik perniagaan mikro yang merupakan ahli persatuan. Pemberian ini diberikan setiap bulan sehingga $ 4,000 setiap satu.
  • Inisiatif Visa Everywhere : Permulaan ditugaskan untuk menyelesaikan tiga program perniagaan. Pemenang layak menerima sehingga $ 50,000. Sejak Inisiatif Visa Everywhere bermula pada tahun 2015, 70 pemenang telah dipilih.

Periksa Geran Negeri

Satu lagi tempat terbaik untuk mencari geran adalah dalam keadaan anda sendiri. Jabatan Perniagaan Kecil dan Tempatan Washington DC mempunyai Geran Pengaktifan Seni Budaya Deanwood Northeasterly hingga $ 60,000 untuk memanfaatkan ruang komersial dalaman atau luaran di kejiranan Deanwood, sementara Arizona Commerce Authority menawarkan Program Langkah AZ untuk perniagaan kecil yang berminat memasuki pasaran eksport untuk pertama kalinya.

Kansas mempunyai Dana Program Penciptaan Pekerjaan untuk syarikat-syarikat yang ingin memulai di negeri ini dan Maryland mendorong penjagaan dan pendidikan yang berkualiti di pusat-pusat jagaan anak dengan Program Geran Insentif Kualiti Penjagaan Anak-anak.