Pemberian Perniagaan Kecil untuk Orang yang Disabitkan

Seorang penjahat yang dihukum yang merancang untuk memulakan perniagaan boleh mendapat manfaat daripada pemberian hibah untuk mendapatkan konsep perniagaan. Sebenarnya, tidak banyak hibah yang ditujukan secara eksplisit kepada penjahat. Walau bagaimanapun, jika anda adalah penjahat yang disabitkan kesalahan, anda boleh memanfaatkan geran persekutuan dan pinjaman yang dijamin persekutuan yang dapat membantu perniagaan kecil anda.

Sebagai tambahan kepada geran yang ada, terdapat juga organisasi yang dapat membantu anda berhubung dengan pendanaan yang berpotensi. Walaupun anda mungkin tidak menemui pembiayaan khusus untuk usahawan dengan catatan kejahatan, anda masih dapat mencari dana umum untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan kecil anda.

Program Mikro SBA

Program pinjaman mikro kerajaan persekutuan wujud untuk membantu perniagaan kecil berkembang. Pentadbiran Perniagaan Kecil memfasilitasi program pinjaman mikro ini, dan tidak disasarkan khusus untuk penjahat yang disabitkan kesalahan - tetapi tersedia untuk sesiapa sahaja yang ingin melamar. Pemohon boleh menerima dana sehingga $ 50,000 untuk membantu mereka mengembangkan perniagaan, walaupun pinjaman mikro rata-rata adalah sekitar $ 13,000.

Sesiapa yang berminat untuk memohon pinjaman mikro perlu melalui pemberi pinjaman tempatan, seperti organisasi masyarakat yang berpengalaman dengan pinjaman. Oleh kerana itu, tidak ada kriteria universal yang perlu anda penuhi untuk mendapatkan pinjaman. Sebaliknya, anda berjumpa dengan pemberi pinjaman anda untuk mengetahui standard yang perlu anda penuhi untuk memenuhi syarat. Tidak kira siapa yang menjadi pemberi pinjaman anda, anda sering perlu memberikan jaminan sebagai cara mendapatkan pinjaman.

Cari di Laman Web Grants.gov

Terdapat banyak jenis geran dari kerajaan pusat yang boleh anda cari di laman web Grants.gov. Kerajaan persekutuan tidak menawarkan geran perniagaan khusus untuk penjahat. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan mesin pencari untuk mencari geran perniagaan yang sesuai dengan idea perniagaan anda. Pemberian yang diberikan oleh pemerintah akan berubah secara berkala, jadi lebih baik anda kerap memeriksa laman web.

Pinjaman dan Pemberian Pendidikan

Sebelum memulakan perniagaan, anda mungkin perlu mempelajari kemahiran tertentu. Sekiranya anda perlu kembali ke sekolah, pinjaman pendidikan persekutuan dapat membantu. Geran Federal Pell, misalnya, disediakan untuk pelajar sarjana dengan keperluan kewangan yang besar.

Memasukkan kesalahan dalam rekod anda tidak akan membatalkan anda daripada memohon bantuan kewangan untuk sekolah. Walau bagaimanapun, jenis sabitan dalam rekod anda boleh mengehadkan kelayakan anda untuk mendapatkan bantuan pelajar persekutuan. Oleh kerana itu, sebaiknya pergi ke laman web Bantuan Pelajar Persekutuan untuk mengetahui dengan lebih mendalam mengenai jenis bantuan kewangan yang anda layak.

Tahanan kepada Usahawan

Inmates to Entrepreneurs adalah kumpulan komuniti bukan untung yang direka untuk membantu bekas banduan memulakan kehidupan mereka sebagai pemilik perniagaan. Kumpulan ini membantu pemilik perniagaan dalam beberapa cara. Ia menawarkan program untuk mengajar ahli bukan sahaja cara memulakan perniagaan mereka tetapi juga bagaimana menjalankannya.

Cara lain yang dibantu oleh Inmates to Entrepreneurs adalah dengan memberi arahan dan bimbingan dalam pelbagai topik termasuk cara mendapatkan pelanggan pertama dan bagaimana mengembangkan perniagaan. Kumpulan ini menawarkan kelas formal yang mengajar ahli mengenai banyak aspek operasi perniagaan. Kursus ditawarkan dalam talian dan secara langsung, dengan beberapa bengkel diadakan di kemudahan pembetulan yang terpilih.