Perniagaan PayPal Vs. Peribadi PayPal

Ditubuhkan pada tahun 2000, PayPal telah menangkap lebih dari 200 juta akaun aktif, di lebih dari 20 negara di seluruh dunia. Syarikat pemprosesan pembayaran ini telah berkembang sejak awal dan kini memberikan pilihan akaun perniagaan dan peribadi untuk pelanggannya. Walaupun akaun PayPal perniagaan dan peribadi menawarkan banyak pilihan yang sama, terdapat perbezaan yang jelas antara kedua jenis akaun tersebut.

Peribadi PayPal

Akaun peribadi PayPal membolehkan anda membuat pembayaran dalam talian yang selamat, selamat, serta mengirim wang dan menerima pembayaran. Akaun ini sesuai untuk mereka yang membeli-belah dalam talian dan juga menjual di eBay. Akaun PayPal peribadi membolehkan anda memautkan akaun cek ke akaun PayPal anda untuk pemindahan wang dan pilihan pembayaran yang mudah. Tidak ada bayaran untuk akaun PayPal peribadi dan akaun PayPal diterima di lebih daripada 1,000 kedai dalam talian.

Perniagaan PayPal

Akaun perniagaan PayPal sangat sesuai untuk peniaga dalam talian, dan juga entiti perniagaan lain. Akaun tersebut memberi pilihan kepada pemilik perniagaan untuk menerima pembayaran tanpa perbelanjaan memproses kad kredit yang berlebihan. Bersama dengan pilihan pemprosesan pembayaran, akaun perniagaan PayPal menyediakan pedagang dengan pilihan invois dalam talian dan pemprosesan terminal maya, yang membolehkan anda memproses pembayaran pelanggan secara dalam talian, juga melalui telefon, surat atau faks. Akaun ini juga menyediakan pilihan untuk pembayaran ekspres, yang membolehkan pelanggan anda dengan cepat menggunakan akaun PayPal mereka tanpa memberikan maklumat peribadi. Penyelidikan PayPal menunjukkan bahawa perniagaan yang menggunakan pilihan Express Checkout melihat kenaikan purata penjualan sebanyak 14 peratus.

Debit PayPal Dan MasterCard PayPal

Kad Debit PayPal dan Kad Kredit MasterCard PayPal Plus adalah pilihan yang tersedia untuk akaun peribadi dan perniagaan. Kad Debit PayPal memberikan pelanggan akses segera ke baki PayPal mereka. Kad debit ini merangkumi logo MasterCard dan diterima di mana sahaja MasterCard diterima. Kad debit ini memberikan pilihan untuk mendapatkan wang tunai 1 peratus untuk pembelian tertentu dan memberikan perlindungan 100 peratus daripada caj palsu atau tidak sah. PayPal MasterCard adalah produk MasterCard yang tidak menawarkan yuran tahunan dengan faedah kad platinum. Kad Debit PayPal dan MasterCard PayPal tersedia untuk pemilik akaun peribadi dan perniagaan. Akaun PayPal anda mesti aktif, dan dalam keadaan baik, sekurang-kurangnya 90 hari agar Kad Debit PayPal menjadi pilihan yang tersedia untuk anda.

Pelajar PayPal

Kad Pelajar PayPal adalah pilihan yang diberikan kepada pemegang akaun PayPal perniagaan dan peribadi. Kad ini direka untuk menyediakan pelajar, berumur 13 tahun atau lebih, dengan Kad Debit MasterCard yang dapat dikendalikan oleh ibu bapa mereka. Ibu bapa boleh mengawal jumlah pada kad, serta memantau had perbelanjaan dan mengawal aktiviti perbelanjaan. Aktiviti perbelanjaan pada Kad Pelajar PayPal adalah percuma dan caj ATM $ 1 dikenakan untuk semua pengeluaran, bersama dengan bayaran tambahan ATM yang diperlukan oleh bank.

Pertimbangan

Semua akaun PayPal boleh dimulakan secara percuma. Akaun ini membolehkan anda memantau perbelanjaan dan memeriksa baki anda menggunakan perkhidmatan dalam talian mereka. Bahagian perkhidmatan pelanggan PayPal boleh didapati dalam talian dan melalui telefon. PayPal juga menawarkan pusat keselamatan yang mendalam, yang memberikan maklumat tentang cara mencegah penipuan, melindungi pembelian anda dan mencapai kepuasan pelanggan untuk pelanggan anda.