Cara Muat turun & Pasang Pemacu Pencetak HP

HP menyediakan pemacu yang diperlukan agar pencetak anda berfungsi dengan sistem operasi pada komputer anda. Sekiranya pencetak anda tidak disertakan dengan pemacu, atau anda telah menambahkan komputer lain ke pejabat, anda boleh mendapatkan pemacu terus dari HP. Bahagian sokongan yang ditawarkan di laman web HP menyediakan banyak pemacu yang anda perlukan untuk berjaya menyambungkan pencetak ke komputer anda.

Memuat turun Pemacu

1

Klik pautan "Sokongan & Pemacu" di laman web HP. Pilih pilihan navigasi "Pemacu & Perisian".

2

Pilih "Percetakan & Multifungsi" di bawah bahagian kategori produk. Masukkan nombor produk anda di tempat yang disediakan, atau pilih "Pencetak" di menu navigasi. Pilih jenis pencetak yang anda miliki jika anda menggunakan menu navigasi. Pilih pencetak yang sesuai dari senarai produk.

3

Klik "Muat Turun Pemacu & Perisian" di menu navigasi. Klik sistem operasi yang betul dalam senarai. Tinjau pilihan pemacu yang ada, termasuk pemacu asas atau pemacu dengan perisian pengurusan. Pilih pilihan yang anda mahukan dan klik butang "Muat turun".

4

Pilih "Simpan", kemudian gunakan pilihan "Jelajah" untuk memilih tempat di komputer anda untuk menyimpan fail. Klik "Simpan" untuk memuat turun pemacu.

Memasang Pemacu

1

Navigasi ke folder tempat anda menyimpan pemacu yang dimuat turun. Klik dua kali fail untuk memulakan proses pemasangan.

2

Klik "OK" untuk membenarkan pemasangan sekiranya sistem operasi anda meminta anda untuk mendapatkan kelulusan. Klik "Next" untuk menerima lokasi pemasangan lalai dan mulakan wizard pemasangan.

3

Pilih pemasangan yang disyorkan atau pemasangan khusus. Versi yang disyorkan memasang secara automatik semua komponen yang diperlukan oleh pengguna biasa. Pemasangan tersuai memberi anda peluang untuk memilih pilihan yang anda mahukan. Klik "Pasang", kemudian klik "Selesai" apabila selesai.