Cara Menyiapkan Peti Surat Perniagaan Kecil

Kotak pejabat pos adalah alat perniagaan yang berguna untuk pemilik perniagaan kecil. Mereka menawarkan alamat pejabat maya yang membantu meningkatkan profil profesional perniagaan kecil dengan memberikan alamat pos yang tidak dapat dibezakan dari pesaing yang lebih besar. Memiliki kotak PO melindungi bungkusan masuk dari pencurian, memberikan pemilik perniagaan di rumah dengan tidak mahu dikenali di Internet dan menghilangkan keperluan untuk menukar alamat perniagaan jika perniagaan berpindah. Menyiapkan kotak PO perniagaan kecil sangat mudah, tetapi memerlukan beberapa perancangan. Kos pelaburan adalah minimum.

1

Pilih pusat penyewaan peti mel kerajaan atau swasta. Pilihannya adalah soal pilihan peribadi. Pusat peti surat peribadi menawarkan perkhidmatan perniagaan tambahan dan boleh menjadi tempat untuk rangkaian perniagaan. Walau bagaimanapun, pemilik perniagaan mesti menganalisis keberkesanan kos dengan menambahkan kemudahan perniagaan seperti mesin fotokopi, bekalan perniagaan dan perkhidmatan percetakan. Pusat peti mel persendirian sering menelan belanja lebih banyak setiap tahun berbanding dengan penyewaan kotak pos pejabat kerajaan kerana adanya perkhidmatan perniagaan tambahan ini. Perkhidmatan Pos AS menawarkan kotak PO perniagaan kecil dengan kestabilan lokasi kerana lokasi pejabat pos jarang berhenti dari perkhidmatan. Secara keseluruhan, pilihan penyedia penyewaan peti mel bergantung pada keperluan perniagaan dan keperluannya. Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri AS mempertimbangkan kedua-dua jenis sewa kotak PO yang ditolak cukai perniagaan.

2

Kenal pasti sebarang sekatan kotak PO. Penjual tertentu enggan menghantar penghantaran ke kotak PO. Beberapa negeri tidak membenarkan perniagaan mendaftar menggunakan alamat kotak PO. Amerika Syarikat, seperti California, tidak membenarkan alamat korporat yang didaftarkan sebagai alamat kotak PO. Pemilik perniagaan perlu mengkaji kontrak, lesen dan izin aplikasi dengan teliti untuk melihat apakah alamat kotak PO dapat diterima.

3

Cari lokasi kotak PO. Pengambilan surat boleh memakan masa dan mahal dari segi kos pengangkutan, seperti gas, jika lokasi kotak PO perniagaan kecil jauh dari tempat perniagaan yang sebenarnya. Ciri-ciri lain yang perlu dipertimbangkan semasa menyewa kotak PO termasuk akses 24 jam, pengawasan keselamatan di premis dan waktu pemanduan. Cuba pilih lokasi sedekat mungkin dengan perniagaan kecil untuk membolehkan pakej dan surat cepat diambil.

4

Kumpulkan dua bentuk pengenalan rasmi. Untuk menyewa kotak PO, kebanyakan pusat peti mel persendirian dan Perkhidmatan Pos AS memerlukan dua bentuk pengenalan diri. Sekurang-kurangnya satu bentuk pengenalan mestilah ID gambar yang dikeluarkan oleh kerajaan. ID gambar yang sah termasuk lesen memandu semasa, kad pengenalan rasmi negara, pasport atau kad pengenalan tentera. Pengenalan tanpa gambar yang boleh diterima termasuk kad pendaftaran kenderaan, polisi insurans, lesen perniagaan, izin dan sewa perniagaan, surat ikatan atau gadai janji.

5

Pilih saiz kotak PO. Pemilihan ukuran untuk Peti Surat bergantung pada jenis pakej yang akan diterima oleh perniagaan. Sebilangan besar pejabat pos akan menyimpan pakej yang lebih besar untuk pelanggan, tetapi tidak semua pusat kotak PO swasta menawarkan perkhidmatan tambahan ini. Ukuran kotak PO akan mempengaruhi bayaran sewa. Untuk mengawal kos dengan teliti, pertimbangkan seberapa kerap pengambilan surat akan berlaku dan ukuran purata huruf dan bungkusan. Bergantung pada ketersediaan dan lokasi, ukuran kotak PO berkisar antara 3 "x 5.5" hingga kotak PO bersaiz terbesar dengan ukuran 22.5 "x 12."

6

Pilih pilihan pembayaran kotak PO. Perniagaan kecil boleh membayar kotak PO setiap suku tahun, setiap enam bulan atau setiap tahun. Beberapa pusat kotak PO swasta menawarkan pilihan sewa bulanan. Perniagaan kecil boleh membayar dengan cek, kad kredit atau wang tunai untuk kotak PO.

7

Lengkapkan aplikasi atau kontrak kotak PO. Isi aplikasi atau kontrak penyewaan peti mel dengan maklumat perniagaan yang diminta. Setelah permohonan diproses, kerani akan mengeluarkan kunci yang digunakan untuk membuka kotak. Pastikan menyimpan kunci di tempat yang selamat apabila tidak digunakan kerana kos kunci dan penggantian kunci mahal.