Cara Menambah Alamat Penghantaran yang berbeza ke Akaun PayPal Saya

PayPal membolehkan anda membayar untuk pembelian dalam talian, dan banyak peniaga dalam talian menyokong perkhidmatan tersebut. Apabila anda membayar pesanan, PayPal meminta alamat penghantaran di mana anda mahu peniaga menghantar pesanan anda. Walaupun alamat rumah anda adalah lalai, anda boleh menambahkan alamat alternatif untuk diri sendiri atau untuk hadiah yang dihantar kepada orang lain. PayPal juga membolehkan anda mengaitkan kad kredit dengan alamat penghantaran alternatif anda sendiri.

1

Log masuk ke akaun PayPal anda. Letakkan kursor tetikus di atas menu "Profil", kemudian klik "Tambah atau Edit Alamat Jalan" pada senarai pilihan. Ini memaparkan senarai alamat penghantaran semasa anda.

2

Klik butang "Tambah Alamat" di bahagian bawah senarai alamat. Klik "Tambah Alamat Saya" untuk menambahkan alamat alternatif anda sendiri atau "Tambahkan Alamat Hadiah" untuk menambahkan alamat penghantaran orang lain.

3

Ketik alamat jalan, bandar dan poskod di kotak yang sesuai, kemudian pilih negeri dari senarai drop-down. Sekiranya anda membuat alamat alternatif untuk diri anda sendiri, klik kotak di sebelah mana-mana kad kredit yang ingin anda kaitkan dengan alamat di bawah "Kad Kredit Bersekutu."

4

Klik "Simpan" untuk menyelesaikan penambahan alamat penghantaran.