Cara Menggunakan Pemain Media VLC untuk Mencari Semua Fail Muzik & Video Anda

VLC Media Player adalah program bermain audio dan video sumber terbuka yang dikembangkan oleh pasukan VideoLAN. VLC Media Player mempunyai sokongan untuk fail video MP4, WMV, AVI dan DIVX dan juga menyokong fail audio MP3, AAC, WMA dan WAV, antara lain. Di samping itu, ia mempunyai Perpustakaan Media terbina dalam. Perpustakaan Media dapat mencari semua fail audio dan video yang terdapat dalam folder di komputer anda. Ini menjadikan proses membuat atau menambahkan ke perpustakaan media anda sebagai proses yang mudah.

1

Buka Pemain Media VLC dan klik butang "Lihat" di bar menu. Klik pilihan "Senarai Main" dan kemudian klik butang "Perpustakaan Media" di panel kiri untuk melihat kandungan semasa perpustakaan anda.

2

Klik kanan butang "Perpustakaan Media", gerakkan kursor tetikus anda ke atas "Buka Media" dan kemudian pilih "Buka Folder."

3

Arahkan ke folder yang mengandungi fail media anda dan klik untuk memilihnya. Klik "Pilih Folder" untuk membuat imbasan VLC melalui folder untuk fail media.

4

Pilih fail media yang dikehendaki dari pustaka anda untuk memainkannya. Perhatikan bahawa jika folder yang anda pilih mengandungi banyak sub-folder dan / atau fail media, mungkin diperlukan beberapa saat untuk semua fail ditambahkan ke perpustakaan.