Mengapa Saya Tidak Boleh Memadam Maklumat PayPal Saya?

Semasa mendaftar untuk akaun PayPal, anda harus memberikan maklumat peribadi, seperti nama, e-mel, alamat dan nombor kad debit atau kredit anda. Sekiranya ada maklumat ini berubah, anda boleh memperbaruinya dari bahagian profil akaun anda. Oleh kerana PayPal memerlukan sebahagian besar maklumat agar anda terus menggunakan perkhidmatan ini, anda tidak dapat menghapus apa-apa tanpa terlebih dahulu menggantinya dengan kandungan yang diperbaharui. Sebilangan maklumat, seperti nombor kad debit atau kad kredit anda, tidak dapat dihapus jika baki akaun anda di bawah sifar.

Maklumat E-mel

Maklumat e-mel PayPal anda dapat diakses dari bahagian maklumat peribadi halaman Profil anda dan boleh diubah dengan mengklik pautan "Kemas kini". Senarai alamat e-mel yang berkaitan dengan akaun PayPal anda akan dipaparkan bersama dengan status setiap alamat. Untuk menghapus alamat e-mel, klik butang radio di sebelah alamat dan kemudian klik butang "Buang". Anda hanya boleh menghapus maklumat e-mel jika alamat yang dipilih tidak ditetapkan sebagai alamat utama.

Maklumat Alamat

Maklumat alamat PayPal anda dapat diakses dengan mengarahkan kursor tetikus ke atas "Profil" dan memilih pilihan "Tambah / Edit Alamat Jalan". Pautan "Buang" dipaparkan tepat di bawah maklumat alamat. Setelah mengklik pautan "Buang", anda mesti mengklik butang "Alih Keluar" sekali lagi untuk mengesahkan bahawa anda ingin menghapus maklumat ini. PayPal tidak membenarkan anda menghapus maklumat alamat yang mempunyai status "Rumah". Satu-satunya cara untuk menghapus alamat rumah adalah dengan menambahkan alamat lain dan klik pautan "Buat Rumah" di lajur status. Anda kemudian boleh menghapus maklumat alamat rumah sebelumnya.

Maklumat peribadi

PayPal tidak membenarkan anda menghapus maklumat peribadi seperti nama yang anda gunakan semasa membuat akaun, tetapi anda boleh membuat perubahan kecil. Sekiranya anda mendaftar menggunakan nama samaran, nama rekaan atau nama anda telah berubah kerana alasan undang-undang, seperti perkahwinan atau perceraian, anda boleh membuat perubahan dari bahagian "Maklumat peribadi saya" pada profil anda. Pilih alasan perubahan dan ikuti arahan untuk menghapus dan mengganti maklumat yang salah.

Maklumat Kad Debit atau Kredit

Maklumat kad debit atau kredit anda disimpan di bahagian "Wang Saya" pada profil PayPal anda. Klik pautan "Kemas kini" untuk memaparkan senarai kad dan pilih "Buang" untuk menghapus maklumat kad. Maklumat kad tidak dapat dihapus jika ada transaksi yang belum selesai atau jika anda menyatakan bahawa kad tersebut harus digunakan sebagai pembayaran sandaran untuk pembayaran bank. Anda juga perlu menjadikan baki PayPal anda menjadi sifar atau lebih tinggi jika negatif sebelum anda dibenarkan untuk menghapus maklumat kad.