Cara Mengubah Cara Bar Alamat Google Chrome Menunjukkan Cadangan

Penyemak imbas Web Google Chrome merangkumi perkhidmatan ramalan terbina dalam yang dirancang untuk meramalkan apa yang anda taipkan ke bar alamat. Chrome menggunakan maklumat laman web tempatan, seperti penanda halaman dan sejarah, serta algoritma mesin carian Google untuk meramalkan entri anda. Chrome kemudian memaparkan cadangan dalam menu lungsur. Sekiranya anda tidak suka melihat cadangan ketika anda mengetik di bar alamat, atau jika anda ingin melihat cadangan tetapi tidak ada, ubah tetapan yang membolehkan Google Chrome menunjukkan cadangan.

1

Klik butang "Sesuaikan dan Kendalikan Google Chrome" di sebelah bar alamat Chrome, yang mempunyai tiga garis mendatar di atasnya. Klik "Tetapan" di menu lungsur yang muncul.

2

Klik pautan "Tunjukkan Tetapan Lanjutan", dan tatal ke bawah ke bahagian "Privasi" dari kandungan yang muncul.

3

Klik untuk memilih atau membatalkan pilihan "Gunakan Perkhidmatan Ramalan untuk Membantu Melengkapkan Pencarian dan URL yang Diketik di Bar Alamat".

4

Tutup tab "Tetapan", dan mulailah mengetik di bar alamat. Sekiranya anda memilih kotak pada langkah sebelumnya, cadangan sekarang akan muncul di bawah bar alamat. Sekiranya anda membatalkannya, mereka tidak akan muncul.