Cara Mengimport Foto Dari Kad SD Ke Galeri Foto Windows

Mengimport gambar produk, perkhidmatan atau iklan ke Galeri Foto Windows membolehkan anda membagikannya dengan pelanggan dan pelanggan melalui e-mel atau laman rangkaian sosial. Apabila anda memasukkan kad SD ke komputer anda, PC mengenalinya sebagai cakera keras mudah alih. Ini membolehkan anda memindahkan foto ke Galeri Foto Windows dengan cepat dan mudah menggunakan wizard import.

1

Pasangkan kad SD ke slot kad SD pada PC anda dan tunggu komputer mengenalinya sebagai cakera keras mudah alih. Slot kad SD terletak di sisi atau depan komputer, bergantung pada sama ada anda menggunakan desktop atau komputer riba.

2

Klik butang "Mula", dan kemudian klik "Komputer" untuk melancarkan Windows Explorer. Cari pemacu kad SD anda di bahagian "Devices with Removable Storage" untuk mengesahkan komputer mengesannya.

3

Klik butang "Mula", ketik "Galeri Foto" di bidang carian, dan kemudian tekan "Enter" untuk melancarkan Galeri Foto Windows.

4

Klik tab "Rumah", dan kemudian klik "Import Foto" untuk melancarkan kotak dialog "Import Foto dan Video".

5

Pilih pemacu kad SD dan klik butang "Import". Klik butang "Lebih Banyak Pilihan" jika anda ingin memilih pilihan tambahan seperti lokasi untuk mengimport foto ke, dan format untuk folder dan nama fail.

6

Klik pilihan "Tinjau, atur dan kelompokkan item untuk diimport" untuk mengatur foto dalam kumpulan, dan sertakan tanda nama dan. Klik pilihan "Import semua item baru sekarang" untuk mengimport semua foto baru pada kad SD. Klik "Tambah tag", sertakan satu atau lebih teg yang dipisahkan dengan titik koma, dan kemudian tekan "Enter."

7

Klik "Import" untuk menyelesaikan proses.