Cara Meminta Pengedar untuk Sumbangan Auto untuk Organisasi Bukan Untung Anda

Apabila syarikat bukan untung memerlukan kenderaan, sukar untuk mencari wang untuk membayarnya. Organisasi nirlaba sering kali mencapai batas, dan pembiayaannya jarang. Tetapi berjumpa dengan peniaga kereta tempatan anda sering boleh membawa hasil yang baik.

Minta Derma Penjual

Pengedar kenderaan amal memberi kepada bukan untung dalam bentuk wang dan kenderaan. Perkara terbaik yang perlu dilakukan ialah membuat senarai peniaga kereta di kawasan anda, dan menghubungi pengurus pengedar tempatan. Minta sumbangan peniaga kepada organisasi bukan untung anda.

Banyak peniaga kereta, seperti syarikat lain, mengumpulkan derma dari pekerja untuk amal. Anda mungkin boleh mendapatkan amal anda dalam senarai derma mereka. Sumbangan tersebut mungkin berupa wang tunai atau kenderaan, tetapi jika wang tunai, peniaga boleh membimbing anda melalui langkah-langkah pembelian kenderaan, dan bahkan dapat memberikannya dengan banyak.

Hampir 90 peratus peniaga kereta menyimpan sumbangan mereka di masyarakat setempat. Sebilangan besar sumbangan mereka disalurkan untuk menyokong khidmat masyarakat dan organisasi tempatan. Lebih daripada 65 peratus mengatur peluang sukarelawan kakitangan di kawasan mereka.

Mendapatkan Diskaun Peniaga

Sekiranya anda telah mengumpulkan derma dari perniagaan tempatan dengan tujuan untuk membeli kereta, sekali lagi, peniaga kereta tempatan anda mungkin akan bekerjasama dengan anda untuk mengaturkan potongan harga sehingga wang yang anda kumpulkan akan mencukupi untuk membayar kereta.

Lembaga Pengarah

Hubungi lembaga pengarah anda untuk mengetahui sama ada ada yang mempunyai hubungan dengan pengedar kereta tempatan. Hubungan peribadi adalah kaedah terbaik untuk mendapatkan sumbangan kepada organisasi bukan untung, dan ahli lembaga pengarah anda biasanya pemimpin dalam komuniti.

Semua anggota dewan anda harus dapat memanfaatkan kenalan mereka untuk mendapatkan sokongan untuk anda, dan itu termasuk dari peniaga kereta tempatan. Penjual ini sering menjadi anggota masyarakat yang berpengaruh, dan biasanya bersedia menderma untuk tujuan kebajikan.

Sekiranya anda mempunyai ahli lembaga pengedar kereta, anda harus bekerjasama dengan orang itu untuk melihat jenis sokongan yang tersedia.

Sumbangan Kereta Bukan Untung

Perlu diingat bahawa kebanyakan perniagaan besar di komuniti anda mendapat banyak permintaan untuk sumbangan. Pertama, periksa untuk mengetahui sama ada peniaga kereta tempatan anda mempunyai program sumbangan khusus. Anda boleh melakukannya dengan melayari laman web peniaga dan memeriksa untuk mengetahui sama ada ia mempunyai halaman pemberian masyarakat. Sekiranya ada, ikuti arahan yang diberikan.

Sekiranya anda mendapat wang tunai atau sumbangan kereta dari peniaga, jangan ulangi permintaan anda setiap tahun. Ingat, kebanyakan perniagaan suka mengagihkan sumbangan bukan untung ke seluruh komuniti secara sama rata.

Van untuk Badan Amal

Terdapat beberapa organisasi bukan untung yang mengumpulkan kereta dan van untuk organisasi amal. Sebahagian daripadanya dijual untuk sekerap dan memberikan wang tunai untuk badan amal. Tetapi ada juga yang membaikinya dan memberikannya kepada badan amal atau gereja.

Pelbagai Program

Program derma kenderaan merangkumi jarak, dari kereta baru, trak dan van hingga kereta terpakai. Sebagai contoh, Program Transportation4Heroes menyediakan kenderaan kepada veteran yang cedera, bekerjasama dengan pengedar di seluruh negara.

Amal Gereja Lutheran memberikan kepada keluarga dan individu melalui jemaat setempat. Vehicles for Change menyediakan kereta untuk keluarga berpendapatan rendah.

Ejen Kereta Sewa

Banyak agensi kereta sewa mempunyai program derma. Ada yang menyumbangkan wang tunai kepada bukan untung, tetapi mereka juga mungkin menyumbangkan kenderaan sewa kenderaan hari, yang mungkin cukup untuk memenuhi keperluan bukan untung anda.

Pengilang Kenderaan

Perlu diingat bahawa pengeluar kenderaan utama mendapat lebih banyak permintaan untuk mendapatkan dana daripada yang dapat mereka penuhi.

Sebilangan besar pengeluar kenderaan mempunyai asas. Toyota4Good, misalnya, menyimpan sumbangan kenderaannya kepada rakan kongsi, jadi jika amal anda adalah rakan kongsi dengan Toyota, itu adalah pilihan.

General Motors juga memiliki program pemberian yang besar, tetapi skopnya global dan persaingan ketat. Hibah dan tajaan disediakan dalam pendidikan STEM, keselamatan kenderaan dan jalan raya dan pembangunan masyarakat.