Pemberian Pusat Penjagaan Kanak-kanak Kerajaan

Hibah kerajaan disediakan untuk penyedia jagaan harian yang memerlukan bantuan kewangan untuk operasi mereka. Pengendali penitipan anak boleh memohon wang untuk menampung projek pembinaan dan pengubahsuaian, pembelian peralatan, dan kos buruh dan pentadbiran. Pemberian juga membantu ibu bapa berpendapatan rendah dengan membayar perbelanjaan penjagaan anak. Hibah kerajaan secara amnya meliputi keseluruhan kos projek, tetapi beberapa program memerlukan penerima untuk membiayai sebahagian perbelanjaan dengan dana luar.

Geran Blok Pembangunan Masyarakat

Jabatan Perumahan dan Pembangunan Bandar AS membiayai program Community Development Block Grant. Hibah diberikan kepada agensi kerajaan negeri dan tempatan untuk membiayai projek modal untuk memperbaiki keadaan kehidupan dan ekonomi masyarakat. Projek-projek tersebut merangkumi pembelian tanah, pemerolehan, pembinaan atau pengubahsuaian kemudahan awam seperti pusat jagaan harian, pusat kejiranan dan bangunan bukan kediaman lain.

Rumah kediaman dan unit perumahan juga diubahsuai dan dibina menggunakan wang geran. Jumlah penghargaan ditentukan oleh beberapa faktor termasuk populasi dan tahap kemiskinan.

Program Pemberian Kemudahan Komuniti

Jabatan Pertanian AS memberi geran melalui Program Pemberian Kemudahan Komuniti ke kawasan luar bandar. Pemberian dana membiayai pembinaan, pengembangan dan pengubahsuaian kemudahan penting yang digunakan untuk komuniti, keselamatan awam, penjagaan kesihatan dan perkhidmatan awam seperti pusat jagaan harian. Peralatan yang diperlukan untuk operasi kemudahan adalah pembelian yang layak di bawah program pemberian ini.

Bandar, bandar dan daerah dengan kurang daripada 20,000 penduduk layak untuk memohon geran. Kawasan dengan tahap penduduk dan pendapatan terendah mendapat keutamaan yang lebih tinggi untuk pembiayaan. Pemberian meliputi sehingga 75 peratus kos projek.

Pemberian Blok Pembangunan Penjagaan Kanak-kanak

Jabatan Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia membiayai program Geran Blok Pembangunan Penjagaan Kanak-kanak. Hibah diberikan kepada agensi kerajaan negeri dan tempatan dan organisasi bukan untung untuk membantu keluarga berpendapatan rendah membayar perkhidmatan jagaan harian semasa mereka bekerja atau bersiap untuk bekerja. Hibah memberi subsidi perbezaan antara pembayaran bersama pemohon, yang berdasarkan beberapa faktor termasuk pendapatan, ukuran keluarga dan anak-anak di tempat penitipan anak, dan kos penuh perkhidmatan penjagaan anak. Program pemberian bantuan ini juga secara finansial membantu pusat-pusat jagaan harian dalam membuat pengubahsuaian yang diperlukan pada kemudahan mereka untuk memenuhi standard kesihatan dan keselamatan Texas.

Akses Penjagaan Anak Bermakna Ibu Bapa di Sekolah

Universiti dan kolej layak mendapat geran untuk melaksanakan pusat jagaan harian untuk pelajar berpendapatan rendah. Jabatan Pendidikan memberikan geran kepada sekolah yang pelajarnya secara kolektif menerima lebih dari $ 350,000 tahun akademik sebelumnya untuk membiayai perkhidmatan penjagaan anak yang beroperasi sebelum dan selepas waktu persekolahan sehingga pelajar yang merupakan ibu bapa dapat mengikuti kelas. Geran merangkumi projek pengubahsuaian kecil yang diperlukan oleh pusat jagaan harian sekolah untuk memenuhi standard kesihatan dan keselamatan tempatan dan negeri.

Program Makanan Penjagaan Kanak-kanak dan Dewasa

Sama ada anda menjalankan penjagaan harian berlesen di luar rumah anda, atau pusat jagaan harian, anda boleh memohon Program Makanan Penjagaan Kanak-kanak dan Dewasa. Program ini dibiayai secara persekutuan, tetapi diedarkan oleh negara. Peserta dibayar untuk makanan berkhasiat dan makanan ringan yang mereka sajikan kepada anak-anak yang hadir yang berasal dari keluarga berpendapatan rendah. Tujuannya adalah untuk mempromosikan kesihatan dan perkembangan yang betul bagi mereka yang sangat memerlukannya. Pada masa ini, program USDA ini memberi makan 4.2 juta kanak-kanak setiap hari.